TMZ: Justin Timberlake vádalkut kötött

Az énekest még júniusban tartóztatták le ittas vezetés vádjával.

Mint ismeretes, Justin Timberlake-et júniusban tartóztatták le, miután lassítás nélkül elhajtott egy stoptábla mellett, a rendőrök pedig megállították, hogy igazoltassák. Beszámolók szerint az énekes szemei „véreresek és üvegesek” voltak, „erős alkoholszag áradt a leheletéből”, beszéde lelassult, a rendőrök józansági tesztjén rosszul teljesített, és az alkoholszondába sem volt hajlandó belefújni. Timberlake állítása szerint egész este egyetlen italt fogyasztott.

Az énekes ekkor egy éjszakára őrizetbe került, majd óvadék ellenében szabadon távozhatott. Másnap vádat emeltek ellene, jogi képviselője, Edward Burke Jr. akkor azt mondta a bíróságon, hogy ügyfele „nem volt ittas”, és a rendőrség „jelentős számú hibát” követett el az eljárás során.

Legutóbb augusztus elején írtunk az ügyről, amikor kiderült, hogy Carl Irace bíró felfüggesztette az énekes jogosítványát New York államban.

A TMZ most a saját forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy Timberlake vádalkut kötött. Mint írják, a megállapodásban az énekes azt ismeri be, hogy „csökkent képességek mellett” vezetett, így a korábbi ittas vezetés vádját közlekedési szabálysértéssé mérséklik, ami nem minősül bűncselekménynek.

A lap emlékeztet, hogy a „csökkent képességek melletti vezetés” nem minősül ittas vezetésnek, és az énekesnek állítólag 300-500 dolláros bírságot kell majd fizetnie, mielőtt maga mögött hagyhatná az ügyet. Úgy tudják, a pontos összeget a pénteki meghallgatáson határozza meg a bíró, amikor a vádalku hivatalosan is a bíróság elé kerül. Timberlake jogosítványa azonban továbbra is felfüggesztve marad New Yorkban a szokásos eljárásnak megfelelően, miután nem volt hajlandó alávetni magát az alkoholszondás tesztnek, amikor júniusban megállították.

Kapcsolódó
Címkék: justin timberlake