„A világ legtermékenyebb nője” 44 gyereket szült, habár csak tizenötször volt terhes

Egyedül neveli a gyerekeit az ugandai nő.

Egy ikerpár gondozása is már komoly fejtörést okozhat a szülőknek, és minél több gyermek van egy családban, a figyelem is annál tovább osztódik köztük.

Na, ez mind semmi ahhoz az ugandai nőhöz képest, aki egyedül neveli 44 gyermekét, ráadásul úgy, hogy „csak” tizenötször esett teherbe életében, mindannyiszor ugyanattól a férfitól. Mariam Nabantanzi, más néven Mama Uganda egy ritka genetikai rendellenességnek köszönhetően a világ egyik, ha nem a legtermékenyebb nőjének nevezhető – írja a Mirror.

A jelenleg 45 éves nő mindössze 12 éves volt, mikor néhány tehénért férjhez adták egy férfihoz, aki bántalmazta őt, és akitől első ikergyermekei 13 éves korában megszülettek. Azóta életet adott még kettes, hármas és négyes ikerterhességek során 42 további gyermeknek, mígnem többnejű férje elhagyta egy másik felesége miatt, Mama Uganda pedig 2019-ben úgy döntött, hogy műtéti úton meddővé teszi magát.

Az afrikai nő életéről egy világutazó youtuber készített videót, ahol a férfi azt mondja, hogy Mama Uganda egy hős, aki az összes gyermekét ellátja élelemmel, gondoskodik róluk, és ha kell, orvoshoz viszi őket.