Élet-Stílus

„Nem hiszem, hogy ebből a 86 ezer forintból én jól meg tudnék élni” – Falusi Mariann megkapta élete első nyugdíját

Super TV2
Super TV2
Azt mondja, nem tudja, hogyan jött ki ez az összeg.

A 168 óra szúrta ki, hogy Falusi Mariann nemrég a Heti Libazsír című YouTube-műsorban adott interjút, melyben arról is szó esett, hogy kevesebb mint egy héttel ezelőtt lett nyugdíjas, a nyugdíja összegét elnézve viszont úgy fogalmazott:

valószínűleg élethosszig dolgoznia kell majd. 

Nem számították bele a főiskolai időszakot valahogy. Nem tudom, hogy ezt hogy számolják ki. Az emberen nem látszik, hogy nyugdíjas, viszont az [meglátszhat], hogy mennyi nyugdíjat kap, és abból hogy fog tudni megélni, és itt nem magamról beszélek, mert hála a Jóistennek, ha az erőm engedi, akkor dolgozom, ameddig csak lehet. Ahogy elnézem a nyugdíjamat, élethosszig kell dolgoznom. De azért az a 86 ezer forint, amit én kapok nyugdíjnak, az nem hiszem, hogy olyan nagyon sok, amiből én nagyon meg tudnék jól élni

– árulta el az énekesnő, aki nem érti, hogyan jöhetett ki számára az említett összeg, aminek kapcsán felháborodásának adott hangot, kiemelve, hogy milyen helyzetben vannak ma Magyarországon a színészek és a művészek a sportolókhoz képest.

Nem igazán tudom, hogy ebbe mit számolnak bele, hogy ezt hogy csinálják. Én csak egy évet voltam egyébként külföldön, egy évet dolgoztam külföldön folyamatosan. Meg [számít] az eleje is, amikor jöttek be azok a kis jogdíjak, amikor itt-ott felléptünk. Azokat befizették. De vannak ismerősök, akik azt mondták, hogy annak idején lenyelte ezeket rendesen az ORI meg az Interkoncert meg ezek az intézmények, és lehet, hogy az sem számít bele. De ez az, amit szoktak mondani, tudod: hogy a sportoló, aki egyszer elindul az olimpián, az élethosszig kap pénzt. A színészek-művészek, akik végigdolgozzák az életüket, azoknak viszont azt mondják, hogy hát félre kellett volna tenni annak idején, amikor nagyobb volt a gázsi

–magyarázta a műsorban, hozzátéve:

Hát a nagyobb gázsi annak idején, amikor a Györgyivel kezdtük, kettőezer forint volt fejenként, és utána sem emelkedett olyan túlzottan. A mostani idő az, amikor elképesztő lehetőségek vannak meg gázsik, és tulajdonképpen nekem ár-érték arányban túlemelt valamik. Ha annak alapján állapítanák meg, mint ahogy szokott lenni, amikor valaki nyugdíjba megy, akkor az utolsó hány évet számolják, akkor az azért egy kicsit jobb lenne. De így ez elég vicces.

A teljes interjút ide kattintva lehet meghallgatni.

Az elmúlt hónapokban több magyar híresség is megszólalt a nyugdíjproblémáiról.

Kapcsolódó
Zalatnay, Szerednyey, Bíró Ica – magyar hírességek, akik nyíltan beszéltek nyugdíjproblémáikról
A magyar hírességek egy része nem rejti véka alá, hogy kevés nyugdíjat kap az államtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik