Élet-Stílus

A finnek szétalázzák a világot húsvéti csokitojásban

Dévai László
Dévai László

újságíró. 2018. 03. 29. 13:46

  • Csokitojás
  • Főtt tojás
  • Patkolt tojás
  • Festett kukó

Elképesztő mennyiségű húsvéti tojás létezik csak Magyarországon és akkor a különböző kereskedelmi forgalomban kapható töltött csokitojásokról még nem is beszéltünk. Akárhogy is, a műfaj királyai alighanem a finnek, akik megalkották a lehető legzseniálisabb, legelőkelőbb húsvéti tojást:

A Mignon tojást

Finnországban az egyik legnépszerűbb édesség ebben az időszakban az eredeti tojáshéj (!) belsejébe töltött nugátos finomság , aminek a legcsodálatosabb tulajdonsága, hogy elképesztően tömör, ellentétben a legtöbb töltött tojással, amik sokszor félig lyukasak maradnak. Mutatjuk:

https://www.instagram.com/p/BgGkmLpDgWt/?utm_source=ig_embed

A Mignon tojásokban egyértelműen az a legkirályabb, hogy kívülről tényleg úgy néznek ki, mint egy közönséges tojás.

A finn csokitojások pontosan úgy kezdik meg a pályafutásukat, mint egy sima tojás: egy tyúkban. A tojásokat egy nagyon apró, gyémántfúróval meglékelik és kiszívják belőlük a fehérjét, a sárgáját és az egyéb hártyákat. Ezután egy alapos tisztítás következik, majd jön a feltöltés. Aki próbált már kukót festeni, az tudja, micsoda türelem és gyakorlottság kell ahhoz, hogy ne zúzzuk szét a törékeny héjat.

Ennek megfelelően az egész folyamatot precíziós műszerekkel végzik, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Ha ettél már ilyet, vagy te sokkal jobbat készítesz húsvétkor, akkor írd meg nekünk kommentben!

Munchies

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Mátyás király országa ez

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.