Élet-Stílus

Napokkal a halála előtt még egyszer igent mondott a férjének

A 79 éves néni addig nem akart meghalni, míg imádott férjével meg nem ünnepelték a gyémántlakodalmukat.

A 79 éves Janet Jonesszal idén januárban rettenetes hírt közölték: rákja van. Orvosai egy rutinellenőrzés során bukkantak a rosszindulatú daganatra, és bár a néni azóta minden kezelést megkapott, szervezete mégsem úgy reagált a gyógyszerekre, ahogy azt a szakemberek várták. Néhány héttel ezelőtt kénytelen voltak elárulni neki, hogy csak napjai, legfeljebb hetei lehetnek hátra.

Janet azonban nem rettent meg. „Pontosan tudta, hogy addig, történjék bármi, nem hal meg, míg szeretett férjével, a 85 éves Gethinnel meg nem ünnepelték a 60. házassági évfordulójukat” – mesélte a család egyik közeli hozzátartozója a Daily Mirror című brit lapnak. Az ünnepségre végül június végén került sor a wolverhamptoni hospice házban.

A könnyfakasztó ceremóniát, aminek keretében Gethin és Janet megújították az esküjüket, melyet 60 évvel ezelőtt tettek egymásnak, a hospice ház kápolnájában tartották. Utána Janet elmondta, hogy madarat lehetne fogatni vele, és hogy most már igazán teljesnek érzi az életét. „Bízom benne, hogy a mindenható ad nekem még néhány napot, hogy elmondhassam a hozzám közelállóknak, mennyire szeretem őket” – mondta az idős asszony, majd hozzátette, hálás azért az időért, amit Gethinnel tölthetett. „Mindig kedves, figyelmes és gondoskodó volt hozzám. Nélküle az egész életem nem ért volna semmit.”

A pár 1954-ben egy táncmulatságon ismerkedett össze, majd nem sokkal később, június 26-án össze is házasodtak. Elsöprő szerelem volt az övék, ennek ellenére a párnak sosem született saját gyermeke, életüket a családnak, illetve Janet babaruhaboltjának áldozták. Most, hatvan évvel később a rokonok elmondása szerint éppen úgy szeretik egymást, mint az első napon.


Képek forrása: Daily Mirror

„Tudom, hogy hamarosan eljön az idő, amikor olyan helyre megyek majd, ahova Gethin nem jöhet velem. Tudom, hogy hiányozni fogok neki, de azt is tudom, hogy egy szép napon majd újra együtt lehetünk” – mondta az idős asszony, aztán azt is hozzátette: „Ha majd készen áll rá, hogy kövessen, akkor a hamvait ugyanabba az urnába teszik, amelyikbe az enyémet, hogy ezt követően már mindig együtt lehessünk, és semmi se választhasson szét minket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik