Élet-Stílus

Tuti tippek pénztárcabarát esküvőhöz

esküvő (esküvő)
esküvő (esküvő)

Ha ügyesek vagyunk, sok pénzt megtakaríthatunk, méghozzá úgy, hogy az ünnep cseppet sem veszít a fényéből.

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy úgy gondolják, az esküvőre fordított összeg nagysága egyenes arányban áll páros életük boldogságával. A többmilliós költségvetésű nász azonban nem garancia a sírig tartó harmóniára, ezért érdemes okosan szervezni a nagy napot, és ahol lehet, csökkenteni a kiadásokat – írja az Oltári Esküvő blog.

– Aki nem szeretné ilyen többletkiadásokba verni magát, az az ünnepi vacsorát szervezze egy neki tetsző étterembe vagy szállodába, ezeken a helyszíneken ugyanis megtakarítható a bérleti díj.

Fotó: Northfoto

– Az éttermek többségében megengedik, hogy a röviditalokról mi gondoskodjunk, a luxus kategóriájú helyszíneken a kintről érkező italokért úgynevzett dugódíjat számítanak fel, ami igencsak megemelheti a költségeket, fejenként ugyanis 1000-1500 forintot is felszámolhatnak.

– Függetlenül attól, hogy mennyi pénzt szánunk az esküvőre, nagyban meghatározza az esküvő színvonalát, hogy milyen arányban osztjuk szét a rendelkezésre álló összeget. Szakértőnk szerint körülbelül a felét tanácsos a helyszínre és a vendéglátásra költeni, a többi kiadást pedig az így megmaradt pénzből kell fedezni.

Még több pénztárcabarát tippért kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik