Élet-Stílus

Új edző a női kézilabda-válogatott élén

Imre Vilmos, a Dunaferr vezetőedzője a magyar női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya. A megbízatása 2012-ig, a londoni olimpia végéig szól.

Imre Vilmos elődjének, Hajdu Jánosnak – aki a pekingi játékokon a negyedik helyig vezette az együttest – augusztus 31-én járt le a szerződése, és nem kívánta azt meghosszabbítani.
Az 40 éves Imre akkor töltheti ki megbízatási idejét, ha a válogatottat kivezeti az olimpiai kvalifikációs tornákra.

Imre Vilmos mellett a bajnok Győr trénere, Konkoly Csaba is esélyes volt a szövetségi kapitányi posztra, de végül az elnökség a dunaújvárosi szakvezetőnek szavazott bizalmat.

Az új szakvezető első erőfelmérője a dániai Aarhusban október 14. és 19. között rendezendő Világkupa lesz.

Az új szövetségi kapitány (MTI)

Az új szövetségi kapitány (MTI)

Nyilatkozat

Imre Vilmos szövetségi kapitány:
„Ugyanolyan ember vagyok, mint a kinevezés előtt. Köszönöm a szövetség elnökségének a bizalmat, természetesen szeretnék megfelelni az elvárásoknak és a kihívásnak. Nagyon tetszett az a csapatmunka, amely Hajdu János munkáját jellemezte az ötkarikás játékok alatt és előtt, annak a híve vagyok, hogy több szem többet lát, ezért az egyik segítőm biztosan Konkoly Csaba lesz”

Konkoly mellett Mátéfi Eszter korábbi válogatott átlövő, a Békéscsaba jelenlegi vezetőedzője lesz az új szövetségi kapitány segítője. A klasszis korábban a Dunaferr másodedzője volt, valamint a juniorcsapatnál is tevékenykedett.

Szerdán a férfiválogatott szövetségi kapitányának személyéről is tárgyaltak, de nem született döntés. Az egyeztetések még zajlanak, a vezetőség szerint egyelőre nincsenek olyan stádiumban, hogy előterjesztést lehetett volna tenni.

Az elnökség a szerdai ülés napirendi pontjai közül levette a férfiak kapitányának kijelölését. Az vezetőség az ügyben szeptember 30-ára hívott össze újabb ülést. Az eddigi szakvezető, Skaliczki László szerződése augusztus 31-én járt le, legesélyesebb utódja Mocsai Lajos, a Veszprém edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik