Élet-Stílus

Támadó nélkül marad a Chelsea? (videó)

Az AC Milan vezetősége elismerte, hogy megkeresték a Chelsea-t Didier Drogba leszerződtetésének ügyében. Az elefántcsontparti támadót a hírek szerint egykori trénere, az Interhez hétfőn aláíró Jose Mourinho is csábítja. Sevcsenko is visszatérhet Olaszországba.

A portugál szakembert tavaly szeptemberben menesztették a Chelsea-től, és Drogba állítólag sírva fakadt, amikor Mourinho búcsút intett a csapatnak. Az angol élvonal egyik legveszélyesebb támadója az ősz folyamán többször is hangoztatta, hogy nem akar maradni a londoniaknál, igaz később a kijelentéseit – feltehetően a klubvezetés nyomására – visszavonta.

A 30 éves támadó távozása mellett szól az is, hogy 2010-ben, londoni szerződése lejártakor már 32 éves lesz. Jelenleg egy új szerződéssel még nagyot kaszálhatna, és jelentkezőkben nem is lenne hiány.

Az AC Milan már hónapok óta üldözi Drogbát, de hivatalosan a klub ez idáig nem jelentkezett be a Chelsea-nél. A milánóiak elnöke, Adriano Galliani hétfőn viszont arról számolt be, hogy megkezdődtek a tárgyalások a két egyesület között.

A londoniak meg fogják kérni Drogba árát, a támadó piaci értékét a transfermarkt.de 40 millió euróra becsüli. Az olaszok további milliókat utalhatnak a Chelsea számlájára, hiszen a csapat másik támadóját, Andrij Sevcsenkót (24 millió) szívesen látnák ismét Milánóban.

Elképzelhető persze, hogy jövőre Drogba az AC Milan városi riválisánál, az Internazionalénél köt ki. A hétfőn három évre leszerződő portugál szakember komoly változásokat tervez az olasz bajnok keretében. Mourinho a vezetőknek állítólag már jelezte, hogy nem tart igényt a csapat legveszélyesebb támadójára, a svéd Zlatan Ibrahimovic-ra. Helyére érkezhetne a 30 éves elefántcsontparti futballista.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik