Élet-Stílus

Debrecen: micsoda mesterhármas

A REAC legyőzésével újra aranyérmes lett Debrecen, amely első vidéki együttesként triplázott, azaz három egymást követő évben ülhetett fel a trónra a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Titok nincs, csak pénz, jó keret és futballszerető közeg.

A Debrecen sikerének titka könnyedén megfejthető: a biztos anyagi háttér, a nyugodt körülmények, a megfelelő játékosállomány, illetve egy felkészült edző elegendő volt az újabb bajnoki címhez. Szóval semmi extra – varázslatról, csodáról szó sincs, bár a fenti tényezők mindegyikének megléte a mai magyar fociban már-már csoda… Kanta József, a nagy rivális MTK középpályás sem mondott semmi meglepőt,

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

amikor a Loki előnyeiről kérdeztük. „A Lokinak erős a kerete, nem csupán jó, hanem rutinos játékosok alkotják, de persze a sikerhez kellett egy jó külföldi edző, illetve a remek szurkolótábor is” – így Kanta.

Az ellenlábas egyébként úgy véli – amennyiben a keleti végéken továbbra is hasonló körülmények között készülhetnek, valamint a keret sem gyengül – a DVSC még évekig meghatározó együttese lehet a honi élvonalnak, amely egyben magába foglalja az esetleges újabb bajnoki aranyérmeket is.


Debrecen: micsoda mesterhármas 1

Galéria


Megérdemelt aranyérem

A Debrecen a 2004/2005-os bajnokságot hat pont előnnyel, 62 egységgel nyerte meg a Ferencváros előtt, míg tavaly nagy csatában, csak az utolsó fordulóban vált aranyérmessé: mivel az Újpest FC a fővárosban kikapott a Fehérvártól, a Loki meg 4-1-re verte a vendég Pápát, három pont különbség alakult ki az első és a második között. A DVSC akkor 68 pontot szerezett, az idén pedig, két fordulóval a bajnokság vége előtt már 63-nál tart, tehát adott esetben akár meg is döntheti a rekordját az egy szezonban szerzett pontok tekintetében. Ráadásul 28. fordulóig cívisváros kedvenc csapata aratta a legtöbb győzelmet (20), szerezte a legtöbb (60), valamint kapta a legkevesebb gólt (20). Ezek után aligha vitatható, hogy Debrecen megérdemelten foglalta el újra a futballtrónt.


Debrecen: micsoda mesterhármas 2

Dzsudzsák Balázs a Loki egyik legjobbja volt (MTI)



Csak olykor lassított le a Lokomotív

A Loki négy győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a bajnokságot, ennek megfelelően az 5. forduló után a tabella élére állt, de csak egy hétig posztolt ott, igaz, egészen a 12. fordulóig a harmadik helynél rosszabb pozícióban nem állt, egy tucat meccs után, három vereségét begyűjtve azonban a hatodik helyre esett vissza. A folytatásban viszont nyolc győzelmet aratott zsinórban, és a 20. körben újra elfoglalta az első helyet, melyet csak egy hétre adott át az MTK-nak, a 22. forduló után már senki sem tudta leszakítani az első helyről. A Debrecen lendülete annak ellenére sem tört meg, hogy menet közben jelentősen változott a keret: egy sor korábbi meghatározó játékos, Igor Bogdanovics, Bojan Brnovics, Böőr Zoltán, Halmosi Péter, Habi Ronald, Hegedűs Gyula, Madar Csaba, Máté Péter, Sandro Tomic és Virág Béla is búcsút intett a Lokinak, hiszen új légiósokkal és fiatalokkal sikerült pótolni a távozókat.

Dzsudzsák, a Loki egyik hőse

A Loki újabb bajnoki címe kapcsán két játékost feltétlenül illik kiemelni, a góllövőlistát 17 góllal vezető Imbrahima Sidibét, illetve Dzsudzsák Balázst, aki amellett, hogy a vezér szerepében megfelelően tudta pótolni a sérüléssel küzdő Sándor Tamást, öt gólt is szerzett. És ne feledkezzük meg az edzőről, a Supka Attilát a bajnokság közben váltó Miroslav Beránekről sem. Mint azt Dzsuzsák nyilatkozta a sportnapilapban a cseh edző „más utat választott, nem foglalkozott a kritikákkal, amikor döcögött a csapat szekere, fiatalításba fogott, gondolatban összerakott egy csapatot. Az eredmények őt igazolják.” És ez így igaz.

A bajnoki címmel amúgy sem lehet vitatkozni…


Debrecen: micsoda mesterhármas 3

Ibrahima Sidibe vezeti a góllövõlistát (MTI)



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!




Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik