Élet-Stílus

Kupagyőzelem mellett bajnoki aranyat is nyerhet Supka Attila

Az idei szezonban a kupagyőzelem mellett bajnoki aranyat is kap Supka Attila, aki az első két forduló után állt fel a bajnok Debrecen kispadjáról. A Honvéd trénerét a győztes kupacsatáról, az elvárásokról és a nyári igazolásokról kérdeztük.

Először is gratulálunk a kupagyőzelemhez. Milyen érzés volt egykori csapata ellen játszani a kupadöntőben?

Bármelyik csapat ellen nagy eredmény a kupadöntőben győzni, most hogy ez a Loki volt, annak nincsen különösebb jelentősége.

Az első félidőben fölényben játszott a Honvéd, mi volt az oka a visszaesésnek a második 45 percben?

Most már harmadszor néztem vissza tévében a mérkőzést, és azt kell hogy mondjam, az első félidőben sokkal jobban játszottunk, mint a Loki, és a második félidőben is voltak jó momentumaink, nem számítva persze a debreceni gólt, ami a véleményem szerint elkerülhető lett volna,

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

ha egy kicsit jobb helyezkedéssel felvesszük a beinduló embereket. A szünet után is voltak helyzeteink, a véleményem szerint nem volt fölényben a Debrecen akkor sem, inkább kiegyenlített volt a játék.

Mikor érezte azt, hogy meg lehet a mérkőzés, voltak azért kritikus pillanatok. Elsősorban a hosszabbításra gondolok, emberhátrányba került a csapat, Sidibe pedig nem sokkal később tizenegyesből eredményes volt.

Lehet hogy ez furcsán hangzik, de én végig bíztam a győzelemben. Úgy éreztem, hogy ezen a napon mi nem tudunk kikapni. Olyan állapotban volt fizikálisan és mentálisan a csapat, hogy a Loki fölé tudtunk nőni. Mutatja is a Honvéd erejét, hogy vesztett állásból fordítottunk. A mentális állapotot meg az is jól jelzi, hogy a tizenegyesrúgásoknál, kiélezett helyzetben mi voltunk a jobbak.

A meccs előtt gyakorolták külön a tizenegyeseket?

Nem igazán. A játékosok minden edzés után kinn maradnak, rugdosnak tizenegyest és szabadrúgást. De a véleményem szerint a pillanatnyi idegállapot dönt az ilyen helyzetekben. Ki mennyire tud koncentrálni, illetve higgadt maradni.


Kupagyőzelem mellett bajnoki aranyat is nyerhet Supka Attila 1

Kétszer lett bajnok a Debrecennel Supka Attila (MTI)


A Honvéd jelenleg az egyik legstabilabb élvonalbeli csapat, biztos anyagi háttérrel, jövő évben a nemzetközi porondon is megméretteti magát – nyilván sokan szeretnének a Honvédben játszani. Terveznek erősítéseket a következő szezonra?

Természetesen. Három-négy poszton szeretnénk igazolni, de csak olyan játékosok jöhetnek szóba, akik meghatározó emberei lehetnek a csapatnak. A téli átigazolási időszak óta nagyjából tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora összeggel lehet gazdálkodni. Ha komolyabb céljaink vannak, akkor ezen azonban módosítani kell.

Az új amerikai tulajdonos, George F. Hemingway tavaly nyáron vásárolta meg a klub többségi tulajdonjogát. Akkor célkitűzésként két éven belül a nemzetközi porondra jutást jelölték meg. Ez ugye idő előtt sikerült, mennyiben változtak ennek tükrében az elvárások?

Szerintem nem fognak változni. Kitűztük két és fél évre előre a célokat: erre a szezonra az bajnokságban az 5-8. hely, jövőre pedig 1-5. hely megszerzését, illetve a nemzetközi kupában való szereplést.

Tavaly ősszel ült le a Honvéd kispadjára, és a kezdeti nehézségek után idén tavaszra megtáltosodott az együttes? Mi ennek az oka?

Sok minden megváltozott a csapatnál. Amikor megérkeztem, megbeszéltem Hemingway úrral, hogy az akkori keretből kik azok, akik a megítélésem szerint megfelelnek a céljainknak. Ennek megfelelően tudtunk télen igazolni, és ezek az új emberek úgy érzem maximálisan helyt álltak.

A Debrecentől azután távozott, hogy összetűzésbe került a vezetőséggel, a Honvédnál mi a helyzet?

Nem volt összetűzés. Volt egy nyilatkozata a tulajdonosnak, aki szerint nem alkalmas a magyar edzői kar arra, hogy a csapatok nemzetközi porondon jól szerepeljenek. Igaz azt is hozzátette, hogy kivétel ez alól Supka Attila. Én is beletartozom azonban az edzői karba, és ezért döntöttem úgy hogy felállok, a bizalomhiány miatt.

A Honvédnál a tulajdonos a szakmai részt rám bízta, én választom ki a játékosokat, én igazoltam a játékosokat, én mondom meg, hogy kikre van szükség, természetesen figyelembe véve az egyesület anyagi hátterét.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik