Élet-Stílus

A bíróságon dőlhet el a Premier League

Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalából kiesett Sheffield United több klubbal közösen sportbírósághoz fordul annak érdekében, hogy az átigazolási szabályokat megszegő West Ham Unitedet zárják ki a legmagasabb osztályból.

A Sheffield kezdeményezését támogatja a Wigan Athletic, a Middlesbrough, a Fulham és a Charlton Athletic is. “A West Ham az egész mezőnyt átverte és jogtalan előnyhöz jutott. A bajnokság sorrendje csak akkor tükrözi a valós erőviszonyokat, ha a londoniaktól levonják a jogtalanul szerzett pontokat, ami egyben a búcsújukat is jelenti a Premier League-től” – mondta Kevin McCabe, a sheffieldiek elnöke.

“Ügyvédeink szerint a sportbíróság nem hozhat más döntést, a paragrafusok alapján egyértelmű, hogy pontlevonással kell büntetni a West Hamet” – jelentette ki Dave Whelan, a Wigan elsőszámú vezetője. A West Ham United ellen összefogó klubok képviselői hétfő este találkoznak, hogy közösen elkészítsék a “feljelentést”.

A londoni klub a nyáron igazolt két argentin játékosa, Carlos Tévez és – az időközben Liverpoolba kölcsönadott – Javier Mascherano játékjogát egy befektetési tanácsadó cégtől vásárolta meg, amit tiltanak a Premier League szabályai. A csapatok csak egymással egyezhetnek meg, harmadik fél nélkül.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A West Ham a szabálysértést elismerte, a szövetség 8 millió euróra büntette a vétkes egyesületet.

Tévez kulcsszerepet játszott a bennmaradás kiharcolásában, az utolsó kilenc fordulóban hétszer nyertek a londoniak, az argentin támadó legutóbbi tíz meccsén nyolc gólt szerzett, a vasárnapi záró körben az ő találatával nyert csapata a bajnok Manchester United vendégeként.

Nagyon izgalmas hajrá után a már korábban kiesett Watford mellett a Charlton Athletic és a Sheffield United búcsúzott az élvonaltól. Utóbbi csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult a Wigan mögé. Ha a West Ham kikap Manchesterben, akkor rosszabb gólkülönbsége miatt ez az együttes lett volna a kieső.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik