Dekor

Így készül házilag a legvarázslatosabb karácsonyi dísz, a hógömb

Ha esetleg pár nappal karácsony előtt úgy éreznénk, hogy még mindig hiányzik egy kis vidámság a környezetünkből, vagy csak szeretnénk egy kis kézműveskedéssel hangolódni az ünnepekre, akkor itt az ideje elkészíteni a saját, egyedi hógömbünket.

Ha esetleg pár nappal karácsony előtt úgy éreznénk, hogy még mindig hiányzik egy kis vidámság a környezetünkből, vagy csak szeretnénk egy kis kézműveskedéssel hangolódni az ünnepekre, akkor itt az ideje elkészíteni a saját, egyedi hógömbünket.

Hozzávalók:

  • befőttes üveg
  • vízálló ragasztó
  • tetszés szerinti figura
  • dekorációs műhó
  • drogériákban kapható glicerin
  • desztillált víz

Elkészítés:

  1. Mindenek előtt alaposan ki kell tisztítani a befőttes üveget, amivel dolgozni szeretnénk. Ezután egy tetszőleges figurát vízálló ragasztóval rögzítünk a befőttes üveg kupakjába.
  2. Következő lépésként, körülbelül másfél evőkanálnyi glicerint teszünk az üvegbe, emiatt fog szépen egyenletesen szállni a hó a gömbben. Ezt felengedjük vízzel, amibe annyi műhót teszünk, amennyi csak tetszik. Érdemes először kevesebbel kezdeni, nehogy túl sok kerüljön bele később.
  3. Miután rácsavartuk a kupakot az üvegre, ellenőrizzük, hogy nem ereszti-e a vizet. Ha a folyadék mégis szivárog, ragasztóval kenjük be a befőttes üveg száját és úgy helyezzük rá a fedőt.
  4. A glicerines, vizes lépést akár el is hagyhatjuk, ha vízmentes hógömböt szeretnénk, csodaszép látvány lesz az is, ahogy a műhó befedi a figuránkat.
  5. Mikor mindennel elkészültünk, de nem vagyunk megelégedve a kupak kinézetével, egyszerűen ragasszunk egy szép szalagot vagy anyagdarabot a látható részekre.
Galéria
Pinterest
Sokan pókokkal díszítik a karácsonyfát
A karácsonyi pók legendáját mindenki más európai országhoz köti, de a leggyakrabban Ukrajna és Németország neve merül fel.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik