Élet-Stílus

Játékkonzol helyett rászorulóknak kért segítséget karácsonyra egy 9 éves fiú

A beígért Xbox helyett azt kérte, a pénzből inkább takarókat vegyenek neki, amit hajléktalanoknak adhat. Aztán nagy meglepetés érte.

Az amerikai Ohio államban élő 9 éves Mikah Frye még december elején döntötte el, hogy nem egy Xbox One-t kér karácsonyi ajándéknak, hanem a 300 dollárt, amibe a játékkonzol kerül, inkább arra használta fel, hogy meleg takarókat vegyen. Amiket egy hajléktalanoknak segítő alapítványnak ajánlott fel.

A kisfiú szülei a Fox8 televízió híradójának elmondták: Mikah nagyon is jól tudja, milyen sokat számíthat egy meleg takaró egy hajléktalannak. A család ugyanis pár évvel korábban nehéz anyagi helyzetbe került, elveszítették otthonukat, és pár hetet egy menhelyen kellett eltölteniük. Most ugyanaz a menhely osztja szét a karácsonyi takarókat, mindegyikhez csatolva Mikah kézzel írt üzenetét.

A kisfiú önzetlenségére felfigyelt a konzol gyártója, a Microsoft is, és a cég szombaton óriási meglepetéssel kedveskedett neki: egy limitált kiadású Xbox One-t adtak át neki, a Mikulás segítségével.

Kiemelt fotó: Fox8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik