Dekor

Ezért kell mielőbb kihelyezni a karácsonyi díszeket

Ha te is egy vagy azok közül, akik szerint advent időszakáig nem szabadna nagy dobra verni a karácsonyt, itt egy nyomós érv, hogy mielőbb felállítsd a fád és kidíszítsd a házad: ez ugyanis boldogabbá tehet. És mivel az életben nincs jobb, mint boldognak lenni, a tanácsot érdemes mindenkinek megfogadni, írja az Unilad.

Napjaink stresszes és szorongással teli világában az emberek szeretnek olyan dolgokkal társulni, amely boldoggá teszi őket. A karácsonyi dekorációk például előhozzák belőlünk a legkedvesebb gyermekkori emlékeinket, amelyek jó érzéssel töltenek el bennünket

– mondta a lapnak Steve McKeown pszichoanalitikus.

Az ünnepi dekorációk felszínre hozzák a múltbéli érzelmeket, így ha már hetekkel karácsony előtt feldíszítjük a lakást, fokozhatjuk az izgalmat és boldogabbnak érezhetjük magunkat.

Szintén a korai karácsonyozás mellett szól, hogy segíthet barátokat találni. A Journal of Environmental Pschology című tudományos lapban megjelent kutatási eredmények szerint a feldíszített ház azt sugallja a szomszédságnak, hogy nyitottak, barátságosak vagyunk. Ezért ha épp most költöztünk az új otthonukban és nem igazán sikerült még ismerkedni, akkor itt az ideje hogy kirakjuk a fényeket az ablakokba.

A lap megjegyezte továbbá, hogy az ünnepek nosztalgiája szintén pozitív töltetet adhat életünknek. A nosztalgia a múlthoz való kötődés záloga és segít megérteni az embereknek az identitásukat. A karácsonyi dekorációk korán történő elhelyezése sokaknak a gyermekkorhoz való visszatérést jelenti.

Sőt, ha valaki a közelmúltban vesztette el a szeretteit, a korai készülődés segíthet a boldog pillanatok felelevenítésében is.

Összefoglalva tehát semmi rossz nincs abban, ha valaki már advent első vasárnapja előtt elkezdi a karácsonyi várakozást.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik