Ha tömegközlekedne Budapesten a következő napokban, erre figyeljen

Még maradnak a forgalomkorlátozások.

Ma és holnap is kell számítani forgalomkorlátozásra, valamint a közösségi közlekedést érintő változásokra a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A Lánchidat, valamint a Műegyetem rakpartot egy irányban ma reggel 6 órakor nyitják meg a közúti forgalomnak – hívták fel a figyelmet. A Műegyetem rakpartot, illetve az Alkotmány utcát teljes szélességében csak pénteken a kora reggeli óráktól lehet használni – tették hozzá.

Közlésük szerint a forgalmi változások a közösségi közlekedést is érintik ma és holnap. Mint írták, a 15-ös autóbusz módosított útvonalon, a Nyugati pályaudvar érintésével jár, a 107-es autóbusz pedig a Budafoki út érintésével éri el a BudaPartot. A Várkert rakparton a 19-es és a 41-es villamosok szerdán déltől közlekednek eredeti, teljes útvonalukon.

A budai Várban fennmaradó korlátozások miatt a 16-os autóbusz továbbra sem közlekedik, a Széll Kálmán tér felől induló 16A és 116-os autóbuszok ma és holnap egész nap csak a Szentháromság térig járnak – közölte a BKK. Hozzátették, hogy a budai Vár a Deák Ferenc tér felől továbbra is a 216-os busszal érhető el.

A BKK azt javasolja az utasoknak, hogy az aktuális közlekedési rendről a társaság weboldalán tájékozódjanak.