Belföld

Az Osztrák Kancellári Hivatal fizette Orbán Viktor és három minisztere bécsi éjszakáját a Hotel Bristolban

Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
A Die Presse szerzője szerint a magyar kormányfő rendszerének működését jelzi a bécsi látogatás utójátéka.

Ausztriában is téma, hogy miután az Azonnalin megjelent a cikk Orbán Viktor és stábja „rongyrázó” bécsi útjáról, elbocsátották a magyar nagykövetség egyik vezető diplomatáját – írja a HVG360.

A Die Presse külpolitikai rovatvezetőjének összefoglalója szerint a történtek az mutatják, miként működik az orbáni rendszer. Bár nem volt nagy leleplezés, a magyar hivatalosságoknak az is szúrta a szemét, hogy kiderült: a küldöttség másnapig beszállásolta magát a Ringen lévő szállodába, ami nem igazán indokolt luxus.

A szerző szerint a delegáció valóban népes volt. Gulyás Gergelynek (aki a Kormányinfón megerősítette, hogy a Bristolban szálltak meg), Nagy Mártonnak és Szijjártó Péternek kétoldalú egyeztetéseket szerveztek, de a külügyminiszter csak az államtitkárral találkozott. Osztrák kollégája ugyanis szabadságon volt.

A Die Presse jelezte, a hotelt az Osztrák Kancellári Hivatal fizette Orbán Viktor és három minisztere számára, csak a többiek esetében terhelik a költségek a magyar adófizetőket. A szerző szerint teljesen megszokott, hogy a felmerülő kiadások egy részét a házigazda fizeti. Orbán Viktor bécsi útjának kiadásairól,

Mennyibe fájt nekünk a miniszterelnök bécsi kiruccanása?

címmel Kálmán Olga (DK) próbált részleteket megtudni, de Szijjártó Péter államtitkára nem foglalkozott pénzügyekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik