Belföld

Hetvenhárom védett hüllőt tartott a lakásában egy férfi Kecskeméten – fotók

police.hu
police.hu

Illegálisan tartott és kereskedett védett hüllőkkel, valamint kétéltűekkel egy férfi Kecskeméten. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 73 állatot foglaltak le a természetkárosítással gyanúsított férfitől.

A 47 éves férfi védett hüllőket és kétéltűeket – miloszi faligyíkot, olasz gyíkot, kanári-szigeteki gyíkot, közönséges dajkabékát, tarka korongnyelvű békát, mocsári teknőst, miloszi vízisiklót, kockás siklót, leopárd siklót, négycsíkos siklót, balkáni zöld gyíkot és páncélos seltopuzikot – tenyésztett a kecskeméti otthonában, illetve kereskedett is azokkal.

police.hu

Az oltalom alatt álló egyedeket Japánban értékesítette. Egy egzotikus állatok költöztetésével foglalkozó külföldi cégen keresztül intézte az ázsiai szigetországba szállításukat. Az egyedek természetvédelmi értéke 25 ezer forint és 50 ezer forint közé tehető.

police.hu

A nyomozók 73 védett állatot foglaltak le a férfi lakásán tartott kutatás során. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása során azt mondta, hogy nemzetközi börzén vásárolta az állatokat, és hungarocell dobozban vitte haza őket. Cselekményében pedig végig az állatok szeretete vezérelte.

police.hu

 A nyomozók arra is fényt derítettek, hogy hamis igazolásokat állított ki és adott a vevőinek a különböző egyedek származásról, birtoklásáról és szaporításról. A lefoglalt hüllők és kétéltűek összértéke meghaladja a kétmillió forintot.

police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik