Belföld koronavírus

Salgótarjánban is megjelent a koronavírus

Városunk első igazolt koronavírus fertőzöttjét a balassagyarmati kórházba szállították és egyelőre ott kezelik. Folyik a közvetlen kontaktok felkutatása, hogy az esetleges továbbfertőzés megelőzhető legyen. A betegnek ezúton is jobbulást kívánok!

– jelentette be hétfőn este Facebook-oldalán Fekete Zsolt, Salgótarján ellenzéki polgármestere.

Mint írta, mivel a helyi és megyei védelmi bizottságot többszöri megkeresésére sem hívták össze közvetlenül a veszélyhelyzet elrendelését követően, ezért polgármesterként kezdeményezte egy informális tanács összehívását hetekkel ezelőtt. Minden hétfőn délelőtt a helyi védelem megszervezésében közreműködő szervezettel egyeztetnek az elmúlt időszakról és az előttünk álló feladatokról.

A város felkészült arra, hogy a veszélyhelyzet hosszú hetekig, hónapokig is elhúzódhat. Ezalatt az idő alatt sok család kerülhet nehéz helyzetbe, várhatóan sokan fogják elveszíteni a munkájukat, bevételeik egy részét, vagy nagy részét.

Legnagyobb sajnálatunkra a magyar kormány – szemben más, európai kormányokkal – egyelőre nem segíti a cégeket a bérek kifizetésében, ezzel rengeteg család mindennapi betevőjét kockáztatva. Ezért nagy mennyiségben szereztünk be és folyamatosan szerzünk be tartósélelmiszert. Felkutatjuk a ténylegesen rászoruló családokat, hangsúlyozom: a ténylegesen rászoruló családokat(!) és nem hagyjuk őket ennivaló nélkül. Senkit nem hagyunk magára. Mindenkit bevonunk az ellátórendszerünkbe, aki segítségre szorul

– fogalmazott Fekete Zsolt.

Magyarországon a hétfőn reggel közölt adatok szerint 447 fertőzöttről tudnak, 15-en elhunytak a betegségben.

Nyugat-Európában már lassul a koronavírus terjedése
Bár a hírek – érthető módon – jórészt még mindig a tomboló járványról és a drámaian sok halálos áldozatról szólnak, az új fertőzöttek száma alapján azonban úgy tűnik, Nyugat-Európában érzékelhetően lassul a járvány.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik