Belföld koronavírus

447-re nőtt a fertőzöttek, 15-re a halottak száma

Meghalt két újabb idős krónikus beteg.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 447-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A koronavirus.gov.hu oldalon hétfőn reggel azt írták, meghalt két 90 év feletti, alapbetegségekkel küzdő beteg, így az elhunytak száma 15-re nőtt. 34 gyógyultról tudnak. Több mint 13 ezer mintát vettek le. A beazonosított új koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 433 magyar állampolgár.

Ez már a csoportos megbetegedések szakasza. Közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus és a beazonosított fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon és mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. A hivatalos tájékoztatás szerint az elhunytak adatai igazolják, hogy a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, maradjanak otthon, a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik