Belföld

Palotaforradalom az MSZP-ben

Elkezdődtek a belső harcok, a politológus szerint ezt jelzi Gyurcsány Ferenc visszatérése.

Az MSZP-ben megkezdődtek a belső harcok. A fő kérdés már nem az, milyen lesz a választási eredmény, hanem az, mi lesz utána – közölte a köztévé reggeli műsorában Török Gábor, aki ezzel magyarázta, hogy Gyurcsány Ferenc a nyilvánosság elé lépett. Mint mondta: ha most nem jelenik meg, nem vehet részt az MSZP palotaforradalmában.

A politológus azt hitte, hogy Bokros Lajos számára eljön az a pillanat, amikor vállalhatatlan lesz, ami körülötte történik, és kiszáll a kampányból. Most már viszont úgy látja, hogy szerencsésebb lenne, ha azt a képzetet keltené, hogy a harcban állva maradt és vérzett el.

Az elemző annak kapcsán, hogy négy párt – MSZP, MDF, LMP és a Fidesz – is ringbe szállt a liberális szavazók voksaiért azt mondta: e rétegnek a dilemmája valójában az, hogy az MSZP-re szavazzon vagy otthon maradjon.

Úgy vélte: eddig bármi történt a kampányban a Jobbikkal, az használt a pártnak. Hiszen a felület, amin megjelenhet, az biztosított volt. Török nem hisz abban, hogy olyasmi történhet, ami a Jobbik húsába vág és alapjaiban megkérdőjelezi a hitelességét. A Jobbik friss erő, nem volt kormányzati pozícióban, sokkal valószínűbb, hogy a 2010-es kampányban érik majd hatásos támadások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik