Belföld

Áder János pert indít a Népszava kiadója ellen

Áder János helyreigazítási pert indít a Népszava kiadója ellen a napilap pénteki számában megjelent, a házelnöki rezidencia 1998-as felújításáról szóló cikk kapcsán.

A Fidesz frakcióvezetője ezt szombati sajtótájékoztatóján közölte, amelyet a Béla király úti épületkomplexum korábban általa lakott villájában tartott.

“Nem tudták pontosan megfogalmazni az állításaikat, van egy csomó hazugság és csúsztatás, ezért perre fog sor kerülni, és a pert reményeim szerint meg is fogom nyerni” – mondta a politikus.

Áder János végigkalauzolta az újságírókat a 2002 óta üresen álló épületen, részletesen ismertetve, hogy családja beköltözése előtt milyen átalakítások történtek.

Mint mondta: a protokollszint vendégszobáiban padlóburkolatot cseréltek, felújítottak egy mosdót, ajtót nyitottak két szoba között, valamint egy másik helyiségből, amelyben korábban állítólag szauna működött, vendégszobát alakítottak ki.

Hozzátette: amikor elődjétől, Gál Zoltántól átvette a rezidenciát a szauna már nem volt a helyiségben. Elmondta: a családi szinten áthelyezték a konyhát, amelynek bútorai egyébként sem voltak már meg, hogy mind a három gyermek elférjen. Amellett, hogy a házat kifestették, födémfelújításra is szükség volt, mivel az épület beázott – közölte.

A berendezéssel kapcsolatban Áder János elmondta: a Belügyminisztérium megbízására belsőépítész bútorozta be a rezidenciát, ugyanakkor néhány tárgyat felesége választott ki a BM raktárából. A Fidesz frakcióvezetője hazugságnak nevezte a Népszava azon állítását, hogy külföldről hozattak, illetve a BÁV-nál vásároltak volna bútorokat.

“Sem én, sem a feleségem, sem a családom egyetlen egy tagja a BÁV-nál nem volt, külföldre nem ment, ilyen típusú megrendelést, megbízást sem a Belügyminisztériumnak, sem senki másnak nem adott” – szögezte le.

Beszámolt arról is, hogy kiköltözésükkor a BM felajánlására megvásároltak néhány tárgyat, a többi bútor feltételezése szerint, raktárba vagy egy másik rezidenciára került. Felhívta a figyelmet arra, hogy például a csillárok még most is a helyükön vannak.

Arra a kérdésre, hogy a felújítási költségekre vonatkozó Népszava-állítás igaz-e, Áder János elmondta: “nem gondolja azt, hogy én azzal foglalkoztam, hogy, hogyan és milyen összegekért szerződik az épület felújítására a Belügyminisztérium, ez ugye nem az én dolgom volt”.

Hozzátette: a cikkben szereplő 115 millió forintot annak idején Pintér Sándor belügyminiszter nem cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik