Kultúra

Derékba törhet Woody Allen karrierje

Lehet, hogy lassabban, mint másokat, de úgy tűnik, az Annie Hall rendezőjét is elsodorhatja a #MeToo.

2019 lesz az első év 44 esztendő óta, hogy nem kerül a mozikba Woody Allen-film: habár a rendező alapból sokkal többet dolgozik, mint legtöbb kollégája, ez a bukkanó komoly dolgokat vetíthet előre: azt rebesgetik ugyanis, hogy a rendezőnek nehezére esik finanszírozót találnia 2020-as, egyelőre cím nélkül futó projektjéhez, ezért kell szünetet tartania a filmkészítésben. Ezt az állítást a rendező szóvivője természetesen tagadta.

Ez pedig a vég kezdete lehet Allen számára, mivel belsősök szerint az Amazon is arra készül, hogy felbontsa a rendezővel kötött hat filmes szerződést, amit még januárban kötöttek a stúdió azóta elbocsátott vezetőjével, Roy Price-szal. Ennek az az oka, hogy ismét felszínre kerültek a szexuális zaklatási vádak, melyeket Allen lánya, Dylan Farrow tett apja ellen.

Kevin Spacey-nek annyi, de a társainak sem lesz egyszerű visszatérni Hollywoodba
Mennyit vesztettek a zaklatási ügyekbe bukó színészek és filmesek? A többségük anyagilag túl fogja élni a botrányt, de a karrierjüket viszont elfelejthetik.

Allen következő filmje, az A Rainy Day in New York még 2018 vége előtt fog a mozikba kerülni. A romantikus vígjátékban többek között szerepel Timothée Chalamet, Selena Gomez, Elle Fanning, Rebecca Hall és Jude Law is. A filmben szereplő színészek közül többen is felajánlották, hogy teljes díjazásukat a Time’s Up mozgalomnak, illetve több, szexuális zaklatás áldozataival foglalkozó segélyszervezetnek ajánlják fel.

Egyébként a múltban több Allennel dolgozó színész megfogadta, hogy soha többé nem fognak dolgozni a rendezővel. Közéjük tartozik Michael Caine, Greta Gerwig, és Ellen Page is.

Kép: Getty Images/WireImage/Vera Anderson

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik