Kultúra

Harvey Weinstein egyik áldozatát szintén szexuális zaklatással vádolják

Asia Argento volt az egyik első színésznő, aki a New York Times leleplező cikkében vállalta, hogy az azóta bukott hollywoodi producer, Harvey Weinstein megerőszakolta az 1997-es cannes-i filmfesztiválon, amikor Argento 21 éves volt. A színésznőről szintén a Times hozott le egy újabb cikket, miszerint éppen most simított el egy zaklatásos ügyet, amiben ő volt a vádlott.

Hollywoodot térdre kényszerítette a zaklatási botrány, és a magyar színészvilág is kezd felébredni
Idővonalon szedtük össze a legfontosabb eseményeket, mivel lassan követhetetlen hogyan jutottunk el Harvey Weinsteintől és Marton Lászlótól Kevin Spacey-ig vagy éppen Kerényi Miklós Gáborig és Dustin Hoffmanig.

Öt évvel ezelőtt ugyanis Argento lefeküdt egy 17 éves fiúval egy kaliforniai hotelben. A most 42 éves színésznő még 2004-ben találkozott először a színésszel és zenésszel, egy filmben (The Heart Is Deceitful Above All ThingsJimmy Bennett prostituált anyját játszotta. Most pedig a lap szerint egy 380 ezer dolláros (~108 millió forint) kártérítéssel zártak egy pert, mivel Bennett még nem volt nagykorú. A színészt állítólag traumatizálta az együttlét, és megnehezítette a karrierjét, ezért szeretett volna elégtételt venni.

A hivatalos dokumentumok alapján kirobbantott sztori egy új fordulatot adhat a #MeToo mozgalomnak, mivel Asia Argento (a nemrég öngyilkosságot elkövetett Anthony Bourdain barátnője) volt az egyik kulcsfigurája a szexuális zaklatások elleni harcnak. Lebuktatta Weinsteint, aki évtizedeken át molesztálta kollégáit, a színésznőt állítása szerint Cannes-ban erőszakolta meg, és mivel rettegett tőle, az eset után is kapcsolatban maradt vele.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: Jason LaVeris/FilmMagic/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik