Kultúra

Louis C.K. ismét színpadra állt, először a zaklatási vádak óta

Majdnem tíz hónapra vonult el a nyilvánosság elől a megvádolt komikus. Egyelőre csak tizenöt percre mert visszatérni.

Tizenöt perces stand up-műsort adott Louis C.K. a New York-i Comedy Cellar nevű klubban, ahol gyakorta lépett fel azelőtt, mielőtt többen is szexuális zaklatással vádolták meg tíz hónapja. A komikust meglepetésvendégként tűzte műsorára a hely, szettje udvarias tapsot kapott. Az egész műsor alatt szót sem ejtett az őt ért vádakról, szokásos, biztonságosabb vicceit adta elő.

Noam Dworman, a hely tulajdonosa elmondta a New York Times-nak, hogy habár azt várja, hogy sokan elégedetlenek lesznek C. K. színpadra engedésével, szerinte attól, hogy valaki rossz dolgokat csinált a múltban, nem kéne örök időkre elásni. Azon ő is meglepődött viszont, hogy alig tíz hónap kellett a komikusnak, hogy ismét fellépni menjen, akár egy ilyen kicsi 115 fős tömeg elé is.

Louis C. K.-t tavaly novemberben sodorta el a #MeToo-botrány, amikor öt nő is megvádolta azzal, hogy a komikus előttük maszturbált. C. K.-vel ezután számos stúdió, köztük a Universal, a Netflix, és az HBO is szakított, és azóta a nyilvánosság elől is eltűnt. Ő egyébként azok között a leleplezett zaklatók között volt, akik bocsánatot kértek tetteikért. Akkoriban ezt nyilatkozta:

Össze kell ezt egyeztetnem azzal, aki vagyok. Ami apró feladat ahhoz képest, amit rájuk [az áldozataira] róttam.

Arról, hogy a #MeToo-botrányba belebukott arcok milyen mélyen vannak a süllyesztőben jelenleg, itt írtunk hosszabban:

Kevin Spacey-nek annyi, de a társainak sem lesz egyszerű visszatérni Hollywoodba
Mennyit vesztettek a zaklatási ügyekbe bukó színészek és filmesek? A többségük anyagilag túl fogja élni a botrányt, de a karrierjüket viszont elfelejthetik.

Kép: Fotó: Mike Coppola / Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik