Tech

Új lámpát tervezett az IKEA, ami hangszóró is egyben

IKEA
IKEA

Az IKEA és a Sonos együttműködéséből született első SYMFONISK asztali lámpa-hangszóró 2019-ben debütált. A bútorgyártó cég most két évvel később piacra dobja az eszköz új verzióját. A cég közleménye szerint az új termék ismét ötvözi az okos lámpa és az okos hangszóró funkcionalitását, de mind a hang, mind a dizájn tekintetében sikerült fejlődni.

A tervezők a vásárlói visszajelzéseket is figyelembe vették, így valamivel kisebb lámpatestet készítettek annak fényében, hogy a lámpa-hangszórót nagyon sokan használják az éjjeliszekrényre állítva. Dizájn terén pedig szélesebb lett a választék, hogy a felhasználók megtalálják a lakás már meglévő stílusához leginkább illő darabot.

„Azzal, hogy a hangszórót beépítettük az asztali lámpába, helyet takaríthatunk meg, csökkenthetjük a helyiségben a zsúfoltságot, és kellemes hangulatot teremthetünk a fény és a hang eszközeivel” – mondta el a bejelentés kapcsán Stjepan Begic, a svéd IKEA terméktulajdonosa.

Újdonság, hogy ezúttal külön kapható a SYMFONISK hangszóró lámpatest és a SYMFONISK hangszóró lámpaernyő. A vásárlók a lámpatest fekete vagy fehér változata, valamint két különböző stílusú és színű lámpaernyő, a fekete vagy fehér színben kapható textil vagy az üveg lámpabúra közül választhatnak. Az új lámpa az E26/E27 foglalatnak köszönhetően többféle izzóval használható.

Kapcsolódó
Hamar megszerettem az IKEA vadiúj lámpáját, ami kiváló hangszóró is egyben
Könnyen kezelhető, minőségi hangzást biztosít, és egyszerűen integrálható egy már létező okosotthon rendszerbe.

Az asztali lámpa-hangszóró akusztikai felépítését is újragondolták, egyedi hullámvezetőt kapott.  A hangszóró wifin keresztül csatlakoztatható, és egyetlen hangforrásként használható a helyiségben, de csatlakoztatható más Sonos termékekhez, beleértve a SYMFONISK termékcsalád termékeit is.

A termék Észak -Amerikában és Európa egyes piacain 2021 októberétől lesz elérhető, az IKEA áruházakban és az IKEA.com weboldalon, 2022-ben pedig megérkezik az összes IKEA piacra, így Magyarországra is.

Kapcsolódó
Hangszórónak remek, dekorációnak kicsit kevés a Symfonisk képkeret
A Sonos hangzásban hozza a szintet, de az IKEA csak egy kompromisszumos megoldást tett a remek technika mellé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik