Belföld

Vitézy: Budapesten a szolidaritás mindenkinek jár, nem csak a hajléktalanoknak

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Közösségi oldalán reagált Vitézy Dávid Karácsony Gergely ma délutáni szavaira, amelyekről tudósításban számoltunk be.

Egy konferencián mondta azt a főpolgármester a BKK-rendészetről szóló ötlet kapcsán, hogy amikor „azt mondja Vitézy Dávid, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, akkor én elküldöm a fenébe.”

Vitézy mindezt így kommentálta: „Karácsony Gergely valójában nem engem küldött el a fenébe, hanem a budapesti tömegközlekedést naponta használó sok százezer embert, akik rendezett és tiszta viszonyokat szeretnének a járatokon.”

Budapesten a szolidaritás mindenkinek jár. Nem csak a hajléktalanoknak, de azoknak a busz- és villamosvezetőknek is, akiknek érdemi segítség nélkül kellene rendet tartani a járatokon. Azoknak a takarítóknak, akik mások testnedveit mossák ki az üléshuzatokból. Azoknak az utasoknak, akik messziről bűzlő embereket kerülgetnek a villamoson, miközben munkahelyükre tartanak. Azoknak a szülőknek, akik félnek elengedni gyerekeiket az iskolába, mert beállt hordák zaklatják őket. És természetesen jár azoknak is, akik magatehetetlen állapotba kerülnek. De a segítségnek a szociális ellátórendszerben vagy addiktológiai intézményekben van helye, nem pedig a budapestiek százezrei által használt járatok ülésein.

A független jelölt azt mondja: egy friss kutatás szerint a fővárosiak 83%-a szerint szükség van a főpolgármesteri programom kulcselemeként bejelentett BKK rendészetre. Ha megkapom a budapestiek bizalmát, azonnal munkához is látunk – mert minden budapesti megérdemli a tiszta és biztonságos utazási körülményeket. a közösségi közlekedésen.

Kapcsolódó
„Amikor Vitézy Dávid azt mondja, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, akkor én elküldöm a fenébe”
A főpolgármester és három ellenzéki polgármester értékelte saját teljesítményét a Republikon Intézet rendezvényén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik