Tech

Megosztaná a techcégekkel a CIA trükkjeit a Wikileaks

A szivárogtató szervezet a techcégeknek akar kedvezni azzal, hogy előbb közli velük, a CIA milyen réseiket használja ki.

Julian Assange, a Wikileaks szivárogtató oldal egyik atyja azt nyilatkozta, mielőtt újabb dokumentumokat közölnek a CIA titkos megfigyeléseiről, előbb a techcégeknek fognak szólni erről. Ugyanis az amerikai hírszerző szolgálatról kiderült, kihasználja az applikációk és szoftverek gyengeségeit, biztonsági réseit.

Eközben az amerikai szövetségi ügynökségek kiterjedt vizsgálatot indítottak, és persze beszóltak a Wikileaks-csapatnak. Heather Fritz Horniak, a CIA szóvivője egyenesen azt mondta:

Julian Assange nem éppen az igazság és integritás bástyája.

Hozzátette, az Egyesült Államok változatlanul “agresszíven” gyűjteni fogja az információkat a határokon túlról, hogy megvédje a nemzetet a terroristáktól és ellenséges országoktól. Eközben a Google és az Apple bejelentette, hogy ellenintézkedéseket tervez, hogy megvédje a rendszereit a CIA-tól.

Assange mindenesetre azt mondja, ők semlegesek a kérdésben, egyedül a kommunikációs technológiát akarják megvédeni. Szerinte a hírszerző szervezetek hetek óta tudtak róla, hogy a Wikileaks megszerezte az anyagot, de nem tettek semmit a kiszivárogtatás ellen. Assange-ék szerint olyan félrevezető malware-eket is terjesztenek az amerikaiak, hogy a fertőzött gép tulaja azt higgye, az oroszok vagy a kínaiak hekkelték meg az eszközét.

(BBC News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik