Tech

Nyomtassa ki ön is a saját félpucér szobrát!

Háromféle kinyomtatott, félmeztelen testre is ráhelyezhetjük a fejünket, és bámulhatjuk az így készült szobrocskát, vagy elküldhetjük valakinek, akit felvillanyoz az efféle ajándék.

Láttunk már egy-két fura dolgot, amiről azt gondoltuk volna, hogy a kutyának nem kell (például a hazai aukciós oldalakon kínált Orbán portré), de aztán mégis kiderült, hogy vannak olyan emberek, akik hajlandók értük pénzt adni (mint például az Orbán portréért), és biztosak vagyunk benne, hogy ebben a cikkben szereplő furcsaságnak is meglesz a piaca (mint például az Orbán portrénak).

A 3D nyomtatás segítségével számos dolog vált egyszerűbbé, és hamarosan akár emberi szervek is nyomtathatóak lesznek, de néhány ezer forintból már most is kijön egy műkéz, sőt, akár a még meg sem született gyermekünk arcának 3D-s modelljét is előállíthatjuk. Ezeknél azonban valamivel haszontalanabb az, hogy akár a saját fejünkkel rendelkező pucér testet printeltethetünk, és betehetjük dísznek a szobánkba. A Firebox.com nevű cég ugyanis mindössze a kobakunkról készített két, nagy felbontású fotó alapján (egy szemből és egy oldalról) kinyomtat egy húszcentis figurát, amin csupán egyetlen alsónemű van.

nudee-3d-figura-02

Szerencsére a teljes pucér testünkről nem kérnek fotót, azt ugyanis opcionálisan választhatjuk, előre definiált testfelépítésekből. Ennek megfelelően lehetünk piszkafák, sportosak, de akár Jabba-szerűen elhízottak is, ha éppen ez tetszik nekünk. A beszédesen “Nudee”-nak nevezett modellek férfi és női nemben kérhetőek, ugyanakkor a szemüvegeseknek és a hosszú hajúaknak érdemes tudni, hogy sem az okulárét, sem pedig a hajkoronát nem képes a technika kinyomtatni.

nudee-3d-figura-03

Mindez természetesen nincs meg egy-két csomag szotyi árából, mert ahhoz, hogy saját 20 centis félpucérságunkat bámulhassuk, kemény 149,99 fontot kell kicsörgetni az egyébként is furcsa árukat kínáló webáruház aloldalán, ami napi árfolyamon számolva 60 000 forint. Egyébként maga a kezdeményezés – ha nem is hasznos – érdekes, és Emily Herriott, a Firebox.com feje meg is tudja magyarázni, hogy mi értelme van. Szerinte a Nudees segítségével mindenféle testméretet szeretnének reprezentálni, mindenkinek. Tehát bárkiből lehet sovány és kövér, bár így elsőre azt lehetne gondolni, hogy annyira hiányzik ez, mint ablakos tótnak a hanyatt esés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik