Tech

128 GB-os parányi microSD memóriakártya

Ezen a rendkívül kis méretű adattároló megoldáson akár annyi adat is remekül elfér, mint amennyi a számítógépünk merevlemezén ott figyel.

Ahogy a merevlemezek kapacitása is egyre jobban nő, úgy a memóriakártyák gyártásával foglalkozó cégek is egymás után rukkolnak elő az egyre több GB-os kis kártyákkal. Míg winchester fronton jelenleg a néhány TB jelenti a plafont, addig a körömnyi méretű microSD piacon idén sikerült elérni a 128 GB-os mérföldkövet.

A SanDisk februárban a Mobil Világkongresszuson jelentette be első 128 GB-os adattároló kapacitással rendelkező microSD termékét, most pedig a Samsung rukkolt elő egy hasonló újdonsággal. A keresztségben Samsung EVO 128GB microSD nevet kapott újdonság nem egyszerűen csak parányi méretű és hatalmas tárolókapacitású, hanem egyben villámgyors is. Az Ultra High Speed (UHS-I) Class 10, Grade 1 sebességbesorolású újdonság a gyártó szerint maximum 48 MB/s-os olvasási tempóra képes.

A -25 és +85 Celsius fokos hőmérsékletet is tűrő memóriakártyában nem tesz kárt a röntgensugárzás, ezenkívül pedig az sem okoz gondot, ha esetleg 20 órán át sós tengervízben úszik a kicsike. Az SD-adapterrel együtt szállított 128 GB-os microSD memóriakártya ára mintegy 38 ezer forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik