Szórakozás

Megszólalt Sebestyén Balázs: érdekes dolgok történnek – videó

Szerda hajnalban a 24.hu is ott volt a Class FM épületében, amikor Sebestyén Balázs az utolsó Morning Show-adásra érkezett – igaz, akkor ő sem tudta, hogy búcsúzni jön.

A műsorvezető újságírók gyűrűjében beszélt a kedd délutáni-esti furcsa történésekről:

“Érdekes dolgok történnek… Nagyon egyszerű a történet. Délután megjelent egy sajtóközlemény a rádiótól, ami azt állította, hogy kijelentettem, hogy a tévés dolgaimra szeretnék koncentrálni és minimalizálni szeretném a rádiós jelenlétemet. Az egészet kvázi úgy tüntették fel, mintha mi nem szeretnénk elkészíteni a műsor. A valós helyzet az, hogy értelmetlenül álltunk a sajtóközlemény előtt. Én ilyet nem mondtam, engem erről a sajtóközleményről meg nem kérdeztek, én ilyet nem állítottam. Hogy ezt miért adták ki a nevemben, mi volt a cél, miért kellett hazudni, azt nem tudom. Már majdnem abban a szellemben feküdtünk le aludni, hogy nem kell műsort készítenünk, amikor tíz körül felhívott a vezérigazgató és azt mondta, hogy meggondolta magát a tulajdonos, és megengedi, hogy műsort készítsünk”

– mondta Balázs, akinek ötlete sem volt, hogy két nappal a rádió analóg frekvenciájának megszüntetése előtt miért akarták levenni őket műsorról. Mivel néhány méterrel odébb a többségi tulajdonos Skype-on keresztül egy laptopon hallgatta Balázs szavait, akár meg is kérdezhette volna tőle, de nem akarta.

 

Michael McNutt azonban szívesen beszélt az újságíróknak. Elmondta, hogy a cégnek december 31-ig van szerződése Balázsékkal, ami azt jelenti, hogy a pénteki adás nem az utolsó Morning Show-adás, hanem csak az utolsó analóg Morning Show -adás. Az utolsó analóg napokra beharangozott Best of adás pedig megszokott rutin a megszűnő rádióknál, nem érti, hogy a stáb miért lepődött meg ezen.

Balázs később az adásban bejelentette, hogy a szerdai az utolsó Morning Show, tovább nem vállalják a műsor készítését. Ennek oka, hogy méltó módon akartak elbúcsúzni, s nem akarták, hogy még csúnyább vége legyen a műsornak. Balázs a szerződésről is beszélt: az ő értelmezésük szerint csak addig szól a megállapodás, amíg a Class FM-nek analóg sugárzásra van engedélye, tehát december 31-ig már nem kell műsort gyártaniuk az internetre.

Mint ismert, kedden délután közleményt adott ki a Class FM, miszerint szerdától nem hallhatják a rádióhallgatók élőben a Morning Show-t. Az idő előtti búcsú oka a cikk szerint az, hogy Sebestyén Balázs inkább a televíziós munkájára akar koncentrálni. Balázs azonban még kedden este videóban cáfolta a dolgot, azt mondta, hogy a Class FM hazudik. Nem sokkal később újabb bejelentés érkezett: Balázsék mégis adásba kerülhetnek szerdán.

A hét év után megszűnő műsor esetleges folytatásáról Balázsék azt mondták: szívesen rádióznának tovább, de csak olyan adónál vállalnának munkát, ahol cenzúra és befolyás nélkül dolgozhatnának fel közéleti híreket.

Olvasói sztorik