Szórakozás

Így néz ki a Szenes Iván tér – videó

‘Kicsi gyere velem rózsát szedni’, ‘Nem csak a 20 éveseké a világ’, ‘Nehéz a boldogságtól búcsút venni’ – csak néhány a 2010-ben elhunyt Szenes Iván slágerei közül. Dalaira már egy tér is emlékeztet, egy hónapja Budapesten a Rezső tér egy része ugyanis Szenes Iván tér lett a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében.

Ezen a téren élt és alkotott Szenes Iván, akinek dalait Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Nagy Feró, Koós János, és Aradszky László is énekelte. A dalszerző lánya, Szenes Andrea a Story Extrát körbevezette a legenda életének főbb helyein, így az ominózus nyolcadik kerületi téren is.

“A Story Extra az első felvétel ezen a téren, a Szenes Iván téren, ugyanis ez egy új tér. A Rezső teret most nevezték át Szenes Iván térré. Mögöttem van egy szobor, és ez az a szobor, amikor édesapám az ott álló piros háznak az ablakán kinézett, megihletődött, és megírta a Lazítaninak azt a két sorát, amit mindnyájan ismertek. Történelmi hely ez a tér. Ugyanis ezen a téren született a legtöbb magyar sláger. Nem csak édesapám alkotott itt, hanem már a nagypapám, Szenes Andor is. Hozzá járt ide Lehár Ferenc és Kálmán Imre”

– mesélte Szenes Andrea, aki nagyon büszke arra, hogy a mai napig rengetegen éneklik édesapja slágereit.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik