Sport

„Sportemberhez méltatlan” – reagált a magyar szövetség arra, hogy a válogatott játékosa lebohócozta a szövetségi kapitányt

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Váratlan vereséget szenvedett a magyar jégkorong-válogatott a bolzanói dívízió I/A-s világbajnokságon, ugyanis 2-1-re kikapott a többségében székely hokisokra épülő Romániától. A román csapat tétmeccsen több mint 27 éve, 1997. március 28-án győzte legutóbb a magyar válogatottat.

A találkozót követően egészen meglepő nyilatkozatok hangzottak el magyar oldalon, Galló Vilmos például lebohócozta Don MacAdam szövetségi kapitányt, és azt mondta, hogy kiteszi a szívét-lelkét a pályára, de MacAdam minden egyes mérkőzésen próbálja „levinni a mélybe”, az is felidegesítette, hogy kikerült az emberelőnyös sorokból. De a kapus, Bálizs Bence is rossz öltözői hangulatról beszélt. A szokatlan reakciókra később a szövetség is reagált, a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint:

A magyar jégkorongcsalád valamennyi tagja csalódott a szerdai vereség miatt. Galló Vilmos nyilatkozata profi sportemberhez méltatlan volt. Bármi is történt a szerdai mérkőzés előtt az öltözőben, az a válogatott belügye. Az edzői stábnak és a játékosoknak közösen kell megtalálniuk az utat, ami kivezet abból a frusztrációból, amit ez a vereség okozott. A szakmai stáb és a válogatott tagjai közösen dolgoznak azon, hogy a feszültségeken túllépve a hátralévő két mérkőzésen ugyanúgy a rá jellemző szívvel és akarattal játsszon a magyar csapat.

Bóta Márton, a válogatott sajtófőnöke arról is tájékoztatott minket, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség vizsgálódik az ügyben, várhatóan szerda este, vagy csütörtökön délelőtt dönt a kialakult helyzetben.

Frissítünk!

A Sport TV közzétett egy nyilatkozatot Don MacAdammel, aki arról beszélt a meccset követően, hogy volt olyan játékos, aki nem akart pályára lépni azt követően, hogy kiderült, nem számolnak vele emberelőnyben, amivel egy csomó energiát elvett a csapattól. Bár nem nevesítette, kiről beszél, Galló épp azt nehezményezte a bohócozós nyilatkozatában, hogy kikerült az emberfóros sorokból. A videón 3:25-től látható a kérdés és a válasz:

Don MacAdam egyébként az MJSZ szakmai igazgatója is. Tavaly úgy vette át a szövetségi kapitányi posztot, hogy elődje, Kevin Constantine családi okok miatt lemondott, a kiszemelt utódok közül pedig senkivel sem sikerült megállapodni. A 73 éves kanadai szakvezető első, igazi tétre menő tornája a magyar válogatott élén a februári, budapesti olimpiai selejtező volt, amelyen a csapat a pályán nem harcolta ki a továbbjutást, mert kikapott Japántól, de a fehéroroszok utólagos kizárása miatt mégis továbbjutott a következő fordulóba.

A magyar válogatott két győzelemmel kezdett a bolzanói vébén, majd jött a szerdai váratlan vereség. Még így is a saját kezében van a sorsa a feljutást illetően, ami majd a két rangadón, a pénteki olaszok, és a szombati szlovénok elleni összecsapáson dől el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik