Szórakozás

Presser megszólalt a 700 milliós Kanye West-perrel kapcsolatban

presser (presser)
presser (presser)

Mint megírtuk, Presser Gábor 2,5 millió dollárra, azaz nagyjából 700 millió forintra perelné Kanye Westet, amiért a világsztár engedély nélkül használta fel egy számában a Gyöngyhajú lányt.

A Kossuth-díjas dalszerző a Facebookon elismerte, hogy perre megy, és az amerikai sajtóban megjelent hatalmas perértéket sem cáfolta.

“A Gyöngyhajú lány használata körül már három éve folyik az áldatlan és nagyon bántó huzavona. Kanye West cégeinek ügyvédei és a minket képviselő jogi iroda között mindmáig nem sikerült szerződést létrehozni. Három éven át csak vártam, néztem, hogy mi történik a dallal, de mostanra be kellett lássam, hogy nem maradt más, mint bírósághoz fordulni. Ez lehet, hogy újabb éveket emészt majd fel. A perérték maga nyilvánvalóan az amerikai zenepiaci viszonyokat tükrözi, és persze köszönő viszonyban sincs a magyar dalszerzők jövedelmével. Gondolom, azt is hivatott jelezni, hogy ez már egy „világpiaci” történet, és talán azt is, hogy ebben a Világsztár – kelet-európai szerző viszonylatban mégsem az a legjobb módszer, hogy a nagyobb, az erősebb mindent visz. Lehet, hogy nyerünk, lehet, hogy elbukunk, de legalább nem fogok egész életemben arra gondolni, hogy meg sem próbáltam megvédeni magam.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik