Szórakozás

Ezeknek a Marson készült fotóknak köszönhetően újabb lökést kaptak a konteó- és ufóhívők

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 02. 25. 13:50

A 2004 januárjában a vörös bolygóra érkezett Opportunity marsjárót eredetileg csak egy kilencven napos sétára tervezték, de az azóta is végzi a méréseit, és küldi a képeket vissza a Földre, sőt, utódja, a Curiosity is hasonló munkát végez 2012 augusztusi megérkezése óta. A fotók közül néhányon furcsa árnyékok, sziklák és formák jelentek meg, amelyben az ufó- és konteóhívók egyszerűen csak az ufók létezésének, vagy az egész program megrendezettségének bizonyítékát látják.

Mert hát mit keresne ott egy fegyver? Biztosan valakinek kieett a zsebéből a forgatáson!

Az iguána megjelenése egy fokkal már nagyobb rejtély

És akkor még nem beszéltünk az ágyúról

vagy a tökéletes piramisról, amit biztosan a szabadkőművesek felejtettek a képben – vagy az Egyiptomból a Marsra költözött fáraók, akik egyébként nyilvánvalóan idegenek voltak

De miért látunk bele élettelen kövekbe élő állatokat vagy ismerős formákat?

Mindennek az oka a pareidoliának nevezett érzet, aminek köszönhetően bizonytalan ingereket tisztán kivehetőnek érzünk. Ide tartoznak a marsi példákon túl a kenyérszeleteken megjelent állítólagos Jézus- és Szűz Mária-arcok, vagy épp a híres Rorschach-teszt is, amit a pszichológusok használnak a páciensek mentális állapotának felmérésére.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - JULY 24:  U.S. President Donald Trump waves as walks to Marine One while departing from the White House on July 24, 2017 in Washington, DC. President Trump is traveling to Beaver, West Virginia where is will speak to Boy Scouts at the at the 2017 National Scout Jamboree.  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.