Szórakozás

Csuja Imrénél elszakadt a cérna a Got Talent forgatásán

Először visszautasította az RTL Klub felkérését, végül a nyári szabadságát is feláldozta a szombaton induló Hungary's Got Talentért Csuja Imre. Kiemelte a színvonalas produkciókat, de volt nagyon dühös is. Háromszoros nagypapa, szeret gyomlálni, és szeret RTL-es arc lenni. Interjú.

Gondolta, hogy valaha is zsűritag lesz egy tévés tehetségkutatóban?

Annyira nem gondoltam, hogy amikor először felkértek, hogy menjek a castingra, akkor azt mondtam, hogy nem nekem való, nem értek én ehhez. Aztán elgondolkodtam. Felhívtam a feleségemet, aki meggyőzött, hogy végül is egy castingot megér. Akkor már kíváncsi lettem arra, hogy egyáltalán hozzá tudok-e szólni mások produkciójához. Az első casting után nem egészen három órán belül hívtak, hogy menjek a következőre. Aztán kiválasztottak.

Hogyan sikerültek az első igazi felvételek?

Igyekeztem megfelelni az elvárásoknak a válogató forgatásánál, de nem volt nehéz. Kíváncsi és őszinte voltam, próbáltam tényleg a színvonalat látni, a produkciót értékelni. Voltam szigorúbb, vajszívűbb, kedves, durcás, bosszús, meg dühös is.

Mi tudta feldühíteni a híresen kedves és hidegvérű Csuja Imrét?

Nem akarom előre elmesélni, úgyis látszani fog majd az adásokban, hogy hol van az a pont, amikor elszakad a cérna. De azt hiszem, hogy volt egy olyan pont, ahol igazán indokolt volt.

Hogyan kell elképzelni egy ilyen forgatási napot?

Naponta több mint 12 órát forgattunk. Ez egy kemény meló, egyrészt végigülni, végigkoncentrálni, folyamatosan hozzászólni a produkciókhoz, úgy hogy ne sértsek meg senkit, de ne is szálljak el.

A többi zsűritaggal hogy jönnek ki? Ismerte őket személyesen korábban?

Előfordultak viták, és időnként rácsodálkoztunk egymásra, de alapvetően jól kijöttünk. Csak a Patríciát ismertem korábbról személyesen, de a többieknek is utánanéztem.

Csuja Imre, Fotó: Pál Anna
Csuja Imre, Fotó: Pál Anna

Mennyire híve az ilyen típusú tehetségkutató műsoroknak?

Mindenképpen jó, hogy vannak. Kell, hogy felfedezzük a saját tehetségeinket. És hála Istennek ebben az országban nagyon sok tehetséges fiatal és idős ember is van. Őket igenis hasznos felkutatni és lehetőséget adni nekik. A régi Ki mit tud-okkal sem volt semmi baj. Ott is nagyon sok zenészt, színészt, énekest felfedeztek.

A gyermekek mit szóltak ahhoz, hogy az édesapjuk RTL-es arc lett?

A családom támogat ebben, ahogyan a munkatársaim is örülnek, hogy egy új dologban próbálhatom ki magam. A gyermekeim nem nagyon szeretik, hogyha róluk mesélek. A lányomnak van három gyermeke, két fiú és egy lány. Most született a kislány nemrégiben, szóval már háromszoros nagypapa vagyok. A fiam pedig egyetemista.

Ők mennyire fogékonyak a művészetek iránt?

A lányom próbálkozott a színművészetivel, de nem sikerült neki, és akkor belátta, hogy ez nem az ő útja. Most nagyon boldog ebben a helyzetben: ügyes gyógypedagógus, logopédus.

Csuja Imre, Fotó: Pál Anna
Csuja Imre, Fotó: Pál Anna

Mennyire kemény ez az időszak önnek?

Szerencsére nagyon sok munkám van. A színházban folyamatosak a próbák, szinkronizálok, az RTL-es forgatások pedig minden egyéb időmet elvették a nyáron. Idén nyaralni sem voltunk, csak a szüleimhez mentünk le egy hétre. Abból is két napot Debrecenben töltöttem, a virágkarneválon voltam tiszteletbeli nagykövet, elmondtam egy Csokonai-verset, aztán amikor visszaértünk, már kezdődött is az évad. 48 órát aludtam mindezek után egyhuzamban, hogy legyen erőm a folytatáshoz.

És emellett rendszeresen szinkronizál, már több mint 800 filmhez kölcsönözte a hangját.

Hát igen. De ezek szerencsére nem egyszerre voltak, hanem 15 év munkája. Bőven belefér a nap 24 órájába minden, tényleg nagyon sokat dolgozom. Egy színésznek mindig jár az agya valamin, sokszor alvásból is felébredek lejegyzetelni, ha eszembe jut egy színpadi helyzet vagy valami más gondolat. A legjobbak egyébként gyomlálás közben jönnek.

Mivel tud kikapcsolni?

Szeretnék horgászni, de nem tudok, mert nem érek rá. Amikor megtehetem, kimegyek pár órára. Nem vagyok annyira profi horgász, ez csak műkedvelés részemről. Pár éve a barátok rábeszéltek, hogy menjünk ki a Dunára, az első nap fogtam is halat, nagy sikerélmény volt. Egyébként pedig a legnagyobb hobbim a szakmám.

Milyen tervei vannak az elkövetkező évekre?

Az, hogy a rám bízott feladatokat lehetőleg minél jobban megoldjam. Egy színésznek nincsenek tervei. A színész kapja a feladatot, és amikor azt megkapja, akkor igyekszik a lehető legjobban megcsinálni. Ha pedig folytatódik a Hungary’s Got Talent, szeretnék benne részt venni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik