Szórakozás

Vazelinből, joghurtból és celebből készül az Ezek megőrültek!

Több ezer krémest dobáltak el, és több száz liter sampont locsoltak szét százan ahhoz, hogy Növényi Norbin és a többieken röhöghessünk. A TV2 kreatív producerét, Árva Lászlót kérdeztük az Ezek megőrültek! kulisszatitkairól.  

Árva László, a TV2 kreatív producere

1999-ben kezdte a televíziózást, korábban szabadúszóként dolgozott a nagyobb TV csatornáknak, így az RTL Klubnak is, emellett videoklipek, reklámok és független filmek gyártásában vett részt. 2012-ben csatlakozott a TV2 kreatív csapatához. A csatornánál a nevéhez fűződik többek között a Sztárban sztárban beindítása, melynek a mai napig egyik kreatív producere, sikerrel adoptálta a Rising Start, legújabb munkája az Ezek megőrültek!, melynek szintén kreatív produceri feladatait látta el.

A celebek szívesen kapnak tortát az arcukba? Mennyire könnyen mondtak igent?

Két szezon után sokkal könnyebb dolgunk van, mert ha valakit felhívunk azzal, hogy gyere az Ezek megőrültekbe játszani, már pontosan tudja, hogy mire számíthat, látott már ilyet. Ebből a szempontból könnyű, néha azonban mégis nehéz meggyőzni embereket arról, hogy merjék magukat idézőjelbe tenni, és merjék magukat játékosabb helyzetbe hozni, mert nem ezen fog múlni a szakmai megítélésük. A feladatok nem abban az értelemben provokatívak, hogy valakit megsértsenek, fizikailag lehetetlen helyzetbe hozzanak vagy megalázzanak embereket.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Voltak, akik egyből elhajtottak benneteket?

Lehet, hogy ezt sosem fogom megtudni, mert a legegyszerűbb elfoglaltságra hivatkozva visszamondani a felkérést. Olyan tudtommal nem volt, aki a műsor jellege miatt nem akarta elvállalni a szereplést. Természetesen azért vagyunk itt, hogy megnézzük, hogyan reagálnak, amikor az első torta becsapódik, vagy először arcra esnek a vazelines futópályán. De fontos, hogy megteremtsünk egy olyan kis vidámparkot itt, ahol nem ciki tortát kapni a fejedbe, nem ciki elesni, és nem ciki teletömni a szádat harmincöt pillecukorral, amitől kétszeresére tágul a fejed. Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a hírességek az eredeti hivatásukban. munkájukban hogy teljesítenek.

Mennyire veszitek komolyan ezt az egészet?

Két dolgot lehet rosszul csinálni az Ezek megőrültekben: az egyik, ha valaki nem veszi elég komolyan ezt a játékot, a másik meg ha valaki túl komolyan veszi.  A kettő között van egy olyan hangulat, amit szerintem itt sikerült elkapni. Arra az öt percre azoknak a játékosoknak, akik bent vannak a tortacsúzliban, fontossá válik, hogy milyen szögből és hogyan fogja eltalálni a másiknak az arcát, az embertekében pedig hogy technikásan csússzanak a vazelinnel bekent pályán. Teljesen beleélik magukat a dologba és megszűnik számukra a külvilág. Remélem, hogy tudunk valami olyat hozni a hétköznap estékbe, amire szerintem mindenkinek szüksége van: egy picit súlytalanabb, könnyedebb szórakozást, egy túl nagy elvárásokkal nem rendelkező nevetést.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Magatok teszteltétek le az összeset?

Természetesen! Szerencsés esetben úgy kell elképzelni a tesztelést, ahogyan a nézők majd a tévében látják, csak nem ilyen szép díszletben, és nem ennyire csinos ruhában. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy mi, a stáb tagjai kipróbáljuk a játékokat, és az ebből leszűrt tapasztalatainkat építjük bele, tesszük hozzá, vagy vesszük el belőlük. Így tisztul le, hogy egy adott játékhoz milyen távolságokra, milyen kellékekre, milyen időintervallumra és elővigyázatosságokra van szükség. Annak az alapgegnek nehéz ellenállni, hogy az ember egy krémest belenyomjon a barátja arcába. Amikor a műsor felvételével készen voltunk, levezetésképpen párszor előfordult már, hogy mi készítők is beálltunk játszani, de az erről készült felvételesek szigorúan bizalmasak. Egyébként már korábban, a forgatások előtt sokunknak volt lehetősége megismerkedni a játékokkal.

Hogyan zajlottak a forgatások?

A felvételt július közepén kezdtük el, az előkészítést pedig már kora tavasszal. Hat héten át minden nap reggeltől estig forgattunk, átlagosan 12 órákat. Egy adást egy nap alatt vettünk fel a felkonfokkal, játékokkal, interjúkkal együtt. Le a kalappal mindenki előtt, mert nagyon embert próbáló volt a munka – de azért mi is nagyokat nevettünk közben. Párhuzamosan a felvételekkel egyébként már egy utómunka csapat is dolgozott azon, hogy az első adások időben elkészüljenek és képernyőre kerülhessenek. A vágás során esetenként 10-15 kamera felvételeiből választjuk ki a legjobbat, amit grafikai és zenei utómunka is követ

Mekkora stábbal dolgoztok?

Ahhoz, hogy például Növényi Norbert egy akváriumban énekeljen, száz ember háttérmunkájára van szükség. Tulajdonképpen valahogy tényleg erről van szó, mert a technikai emberek, kamera csapat, sminkesek, stylistok, tartalmi stáb, világosítók, takarítók közös jól szervezett munkájára van szükség ahhoz, hogy minden a tervek szerint menjen. Legalább százan dolgozunk az Ezek megőrülteken.

Mennyire volt nehéz a szabad ég alatt forgatni egy ekkora produkciót?

Nem véletlen, hogy nyáron forgatjuk ezt a műsort, mert nagyon hozzátartozik a felszabadult hangulathoz a napfény és a jó idő. Szabadtéri a helyszínünk, óriási kockázatot vállaltunk az időjárással, és bizony voltak nagy viharok, tikkasztó kánikulák. Komoly károk is keletkeztek, amelyeket nagyon rövid időn belül kellett a díszleteseknek helyrerakni.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Balesetek voltak?

Olyan típusú sérülés nem történt, ami másnapra nem volt orvosolható. Kisebb balesetek történtek csak, például valakinek a szemébe folyt egy kis joghurt, vagy rosszabbul esett. Nagyon figyeltünk a biztonságra, megerősítettük a díszleteken a puhatakarásokat, nagyon sok protektort használtunk, és volt egy orvos is mellettünk, aki mindig kéznél volt.

Miből fogyott a legtöbb?

Ha sokszor játszunk egy játékot, bizony repkednek a számok. Több száz liter sampont locsoltunk szét eddig, több ezer krémest dobáltunk el, és legalább százötven kiló vazelint kentünk fel. Joghurtból, ételfestékből, zabpehelyből és pillecukroból is ipari mennyiség fogyott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik