Szórakozás

Kegytárgyakat, perselypénzt és pálinkát lopott a röszkei betörő

A 30. születésnapján vette őrizetbe a rendőrség azt a férfit, aki betört a röszkei római katolikus templomba.

Szerdán jelentették be a Szegedi Rendőrkapitányság Röszkei Rendőrőrsén, hogy ismeretlen tettes betört a római katolikus templomba, ahonnan kegytárgyakat, valamint perselypénzt tulajdonított el – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrök a helyszínről kutyát indítottak. A négylábú rendőr egészen a gyanúsított lakásáig vezette a nyomozókat, ahol megtalálták az ellopott kelyheket, gyertyákat, valamint a pénz egy részét. A rendőrök a házkutatás során elfogták a gyanúsítottat, aki egy szekrény mögé bújva próbált elrejtőzni.

A röszkei lakos kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A 30. születésnapját ünneplő férfit lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

A nyomozás során a rendőrök két további Röszkén történt betöréssel is meggyanúsították. Egy Pacsirta utcai házból törköly pálinkát és készpénzt, egy Petőfi utcai garázsépületből pedig használati tárgyakat tulajdonított el.

A Szegedi Rendőrkapitányság a 30 éves férfi ellen folytatott nyomozást befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik