Szórakozás

Eltűnt egy makói fiú

Eltűnt személy (eltűnt fiatal, )
Eltűnt személy (eltűnt fiatal, )

A rendőrség segítséget kér a kamasz felkutatásában.

Eltűnés miatt körözi a makói kapitányság Forgó Richárd Ferencet. A 17 éves fiú nemrég elment otthonról, azóta viszont nem adott életjelet magáról.

Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A fiatalember, a személyleírása szerint vékony testalkatú, szőke hajú, a jobb kezén és a bal lábán tetoválása van. Eltűnésekor kék farmernadrágot, fehér kapucnis felsőt és zöldes színű cipőt viselt.

A rendőrség kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik vele kapcsolatban, hívja a megyei főkapitányságot, vagy tegyen bejelentést a Telefontanú számán, vagy a 107-es illetve a 112-es központi segélyhívók valamelyikén.

Tények az eltűnésekről

2011-ben a rendőrség 14 000 gyerek után indított keresést, azaz naponta 38 gyerek tűnik el. Ebből egy évvel később még 67 esetben élt az “eltűnt” státusz.

A gyerekek 85%-a intézetből szökött meg. Ők könnyen kerülnek a drogkereskedelem, prostitúció köreibe, hisz valahogy me kell élni.

A maradék 15% sokszor nem bűncselekmény által kerül el otthonról, hanem önként lép meg. A családból való szökés okai lehetnek: túlzott szülői szigor, fojtó otthoni légkör. Ilyenkor a gyerek sokszor csak a barátokhoz megy anélkül, hogy ezt otthon elmondaná.

Sokszor szöknek el gyerekek figyelemfelkeltésből, és a verés, fizikai erőszak elől is.

Klasszikus, filmekből ismert gyerekrablás nagyon régóta nem történt, de a prostitúcióra kényszerítés céljával több fiatal lány is eltűnt a közelmúltban.

Az elhanyagolt gyerekek elszökése figyelemfelhívó jel, amit csak a gyámhivatal és a gyerekvédelem segítségével lehet megoldani, de a szigetszentmiklósi eset után (melynek hivatalosan nem voltak az állami szervek oldaláról felelősei) nem könnyű megbízni a hatékonyságukban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik