Szórakozás

Lilu így menti meg gyermekét a súlyos betegségtől

lilu-gryllus dorka (gryllus dorka, lilu)
lilu-gryllus dorka (gryllus dorka, lilu)

A pletyka szerint, mint általában minden más egészséggel kapcsolatos őrületet, a köldökzsinórvér levételét és tároltatását is az amerikai sztárvilág indította útjára. Ma már számos magyar celeb is így gondoskodik gyermekéről.

De vajon ez a dolog valóban csak a hírességek és a gazdagok kiváltsága? Egy biztos, a több százezer forintos költséget egy átlag magyar család csak nagyon nehezen tudja kifizetni. A napokban Lilu és Gryllus Dorka is erről beszélgettek a Csak csajokban. Mindketten elmondták, ők levetették és elrakatták a köldökzsinórvért gyermekük születésekor, de tisztában vannak azzal, hogy ezt nem mindenki engedheti meg magának. A Hír24 úgy tudja, nem Lilu és Dorka az egyetlen a magyar sztárok közül, aki elrakatott köldökzsinórvért. Szintén élt ezzel a lehetőséggel Rubint Réka és Schobert Norbert, valamint Hajdú Péter és Sarka Kata is.

A szakemberek azt mondják, bár valóban drága szolgáltatásról beszélünk, de mégis egyre többen vetetik le szüléskor a gyógyító őssejtek kinyerésére alkalmas köldökzsinórvért.

Az USA-ban a 90-es évek végén terjedtek el a köldökzsinórvérbankok, ám az igazi népszerűségüket napjainkban élik. Olyan híres szülők választották ezt az alternatív egészségbiztosítási módot, mint Tori Spelling, Kourtney Kardashian, az amerikaiak egyik kedvenc műsorvezetőnője, Giuliana Rancic, és az Ugly Betty – Címlapsztori csúnya lánya, Ana Ortiz. A köldökzsinórvér tárolása viszont az USA-ban tényleg csak a legtehetősebbeknek áll rendelkezésére. A vérbank igénybevétele ugyanis egy 18 esztendős periódusra, egyszeri 800 ezer, majd havi negyvenezer forintba kerül nagyjából a szülőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik