Szórakozás

Esztergályos Cecília stand upos lett!

Hatvan éve áll a színpadon, de csak most indította el az első önálló vállalkozását. Esztergályos Cecília a saját életét adja elő, mindig, ami éppen az eszébe jut.

Ilyet még biztosan senki nem látott: Esztergályos Cecília saját életéről mesél országszerte, és mindezt úgy, hogy senki nem tudja, aznap este mit láthat. Mint mondja, még ő maga sem.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

– Ez az első önálló vállalkozásom, a Stand Up Show – mondta a Hír24-nek a Jászai Mari-díjas színésznő. – A lényege, hogy a közönséget is beavatva, beszélgetve önmagamat figurázom ki. Nem titok, én fordítva vagyok bekötve. Mindenre másképp reagálok, mint egy normális, hétköznapi ember. 1994-ben írtak rólam egy könyvet, Vajda Panni és Vajda Kati tollából. Nem én, csak magnóra mondtam. Meddig vagyok volt a címe, ez valami hasonló, csak a színpadon. Egy projektor segítségével vetítek is, filmekből, színházi darabokból, a Família Kft.-ből, vagy éppen abból, ami az eszembe jut. Van harmincegy ikon is, és ahhoz nyúlok, amihez kedvem tartja. És improvizálok. Elmondom akár, aznap mi történt velem, vagy előző este. De természetesen a színházi évek is előkerülhetnek: a Thália, a Nemzeti, Veszprém, Szolnok. És eddig szerencsére mindig kacagva mentek el az emberek. Még 1999-ben egy DVD-m is megjelent, amely azt hivatott megtanítani a nőknek, hogyan érezhetjük jól magunkat a bőrünkben. Ez a téma is gyakran előkerül, hiszen harminctól százharmincig mindent tudok a nőkről, és ha kell, tanácsot is adok. Ez Esztergályos Cecília Színháza – tette hozzá az érdemes művész, aki harminc évvel ezelőtt kapott legutóbb szakmai elismerést.
Cecília ráadásul azt mondja, mindenhová szívesen megy, ahová hívják.
Ha kell, az országhatárokon túl is, hiszen egyelőre nem fél attól, hogy leszegett fejjel kell idő előtt levonulnia a világot jelentő deszkákról.
– Hatvan éve vagyok a színpadon, és úgy érzem, az improvizációban van az erőm. Akár egy színpadi darabban is. Hiszen addig színész a színész, amíg játszik, illetve amíg színpadon van – nevetett.

A színésznő utoljára 30 éve kapott díjat munkásságáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik