Szórakozás

Újabb veszélybe került embereken segítettek Vásárhelyen

A hódmezővásárhelyi rendőrök vasárnapra virradóra ismét közterületen magatehetetlen állapotba került személyek életét mentették meg.

Szombaton a délutáni órákban lakossági bejelentés alapján siettek az egyenruhások a város egyik gyalogútjához, ahol egy férfi a hóban fetreng, nem tud lábra állni. Segítségnyújtás céljából talpra állították őt, akiről kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. A hideg időre tekintettel, valamint arra, hogy vélhetően jó tíz perce feküdt már ott, és nagyon átfázott, kezei kékülni kezdtek, a rendőrök mentőt hívtak hozzá.

Vasárnap hajnalban pedig egy fiatal lány került hasonló helyzetbe. Rá egy fiatalokból álló baráti társaság lelt az utcán öntudatlan állapotban. Bevitték a lépcsőházba, közben egyikük segítségért sietett. Épp az arra járőröző rendőrökbe botlott, akiknek elmondta, hogy mi történt. Az egyenruhások azonnal mentőt hívtak a lányhoz, amely kórházba szállította őt. A lány – mint kiderült – a túlzott alkoholfogyasztás miatt került ilyen állapotba.

Továbbra is kérünk mindenkit, hogy akinek tudomása van olyan nehéz körülmények között élő, vagy bármilyen okból magatehetetlen állapotba kerülő személyről – különösen közterületen, pl. ittasságból, vagy egyéb okból kifolyólag –, azonnal értesítsék a rendőrséget, vagy a mentőket, mivel e szélsőségesen hideg időjárásban életük közvetlen veszélynek van kitéve, és a késlekedés akár tragédiához is vezethet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik