Forma-1

Olyan tinédzser váltja Massát, akit már most sokan szidnak

A kanadai Lance Stroll versenyez jövőre az idén visszavonuló Felipe Massa helyén a Forma-1-es Williams csapatnál. Az angol istálló csütörtökön közölte, a veterán brazilt a Forma-3-as Európa-bajnok pilótával pótolja,

aki múlt szombaton ünnepelte 18. születésnapját.

A másik autót – immár sorozatban az ötödik szezonban – a 27 esztendős finn Valtteri Bottas vezeti majd. Bottas 2010 a csapat tagja, 2013 óta versenyez a Forma-1-ben. Érdekesség, hogy a viszonylag rövid idő alatt Stroll már a harmadik csapattársa: Pastor Maldonadóval kezdte, majd Massával folytatta.

Stroll leigazolása egyébként annyira nem éri váratlanul a sportág követőit, lévén hetek óta egy korábbi Williamsszel tesztelt, hogy felkészüljön 2017-re. Elég sok kritika éri, amiért az apja, Lawrence Stroll milliárdos. A bírálók szerint gyakorlatilag bevásárolta magát a Forma-1-be. Ő ezzel inkább nem foglalkozik.

Mindenki azt gondol, amit akar. Igen, tehetős családból jövök, ezt sosem fogom tagadni. De úgy érzem, megdolgoztam azért, hogy a Forma-1-ben versenyezhessek, megnyertem minden sorozatot, ahol indultam. Csak a saját dolgommal törődök, örülök, hogy itt lehetek és alig várom a következő szezont

– mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Stroll, aki a 2017-es idénynyitón minden idők második legfiatalabb F1-pilótája lehet a holland Max Verstappen mögött. A most már a Red Bullnál versenyző Verstappen tavaly márciusban 17 évesen és 166 naposan mutatkozott be az elitkategóriában a Toro Rosso színeiben.

A Williams két futammal az idei szezon vége előtt az ötödik helyen áll a konstruktőrök pontversenyében.

Fotó: Getty Images/AFP/Adrian Dennis

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik