Forma-1

Jövőre milliárdos csemete érkezik a Forma-1-be

Az autosport.com úgy tudja, az európai F3-as bajnoki címet hétvégén bebiztosító kanadai Lance Stroll lesz jövőre a Williams istálló egyik új üdvöskéje.

A 17 éves autóversenyző idén eddig 18 futamot nyert meg és már biztos bajnok, így rajthoz sem áll a soros makaói futamon. Azért sem erőlteti az újabb futamot, mert a lap szerint már az F1-re koncentrál.

Stroll kétség kívül tehetséges pilóta, de nem valamelyik nagy istálló tehetséggondozó programjának a tagja. Így ahhoz, hogy 18 évesen már F1-es autó volánja mögé kerüljön más is szükséges. Nevezetesen egy remek szponzor.

A dollármilliókért neki azonban nem kellett sorba állnia, mert a papa a divat milliárdos. Lawrence Stroll vagyonát a Forbes magazin 2016 májusi száma nem kevesebb, mint 2,4 milliárd dollárra taksálja , amit abból szedett össze, hogy több világmárka – Pierre Cardin, Ralph Lauren – forgalmazója Kanadában, és tulajdonrésze van más világmárkákban.

A papa nem véletlenül terelte gyerekét az autóversenyek világába. Maga is él ha a gyors autókért, a Forbes szerin több, mint 25 Ferrari van a gyűjteményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik