Foci

BL: ismét csodára készül a Barcelona

Barcelona – Juventus

Majdnem másfél hónapja annak, hogy a Barcelona a Bajnokok Ligája történetének legnagyobb fordítása után kiharcolta a nyolc közé jutást, most azonban ismét hasonló feladat előtt állnak Messiék, miután 3-0-s vereséget szenvedtek Olaszországban a Juventustól.

Persze okkal bizakodhatnak a katalánok, hiszen négy gólról is sikerült már felállniuk, de a rutinos olasz csapat játékosai sokat tanulhattak a PSG elleni meccsből.

A Paris Saint-Germain elleni visszavágóra kiálló csapatában a Thiago Silva, Blaise Matuidi, Edinson Cavani hármas képviselte igazából azt a nemzetközi rutint, amit egy ilyen mérkőzés megkíván, a maradék nyolc játékos közül a kapus, Kevin Trapp volt a legidősebb a maga 26 évével.

A sorozatban továbbra is összesen csak kétszer kapituláló Juventusnak a hosszabbításhoz is három gólt kéne kapnia, és közben egyet sem rúgnia, miközben a védelmet olyan rutinos játékosok alkotják, mint Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci vagy Daniel Alves.

Úgy kell pályára lépnünk, hogy teljesen figyelmen kívül hagyjuk az első mérkőzést. A játékunknak azt kell mutatnia, hogy mindenképpen nyernünk kell

–nyilatkozta a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri.

Nem véletlen a tréner megállapítása. Amennyiben csapata az elejétől kezdve csak a védekezésre koncentrál, és magára húzza a Barcelonát, az egy korai katalán gólt eredményezhet, úgy viszont borulhat is az olaszok taktikája.

Minden, amit tehetünk, az az, hogy támadunk, támadunk és támadunk, amikor pedig alkalom nyílna kicsit megnyugodni, akkor ismét csak támadunk. Kockáztatni fogunk, kétségkívül

–nyugtatott meg mindenkit Luis Enrique azzal kapcsolatban, hogy a gránátvörös-kékek azt fogják tenni, amihez a legjobban értenek.

A Barcelona utoljára 2015-ben jutott a sorozat legjobb négy csapata közé, akkor a Juventus elleni döntőben végül meg is nyerte azt.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

AS Monaco – Borussia Dortmund

Azt már nem tudjuk meg, hogy mi lett volna az egész sportvilágot megrázó dortmundi robbantás nélkül az első találkozó kimenetele, a tény viszont az, hogy 3-2-es előnyt szerzett a francia csapat a visszavágóra.

Sokan vitatják, hogy mennyire volt helyes döntés a majdnem bekövetkező tragédia után egy nappal lejátszatni a mérkőzést a német csapattal, ma viszont még bármi megtörténhet.

Sokkal közelebb kerültünk egymáshoz az elmúlt napokban. Ennek nem a félelemről kell szólnia, meg kell próbálnunk előnyünkre fordítani a történteket. Azt akartam, hogy mindenki másra gondoljon, hogy ne ragadjanak le otthon. Egy ilyen esemény képes plusz energiát adni és még jobban összekovácsolni egy közösséget

–mondta a németek vezetőedzője, Thomas Tuchel.

Amennyiben a Dortmund tényleg maga mögött tudja hagyni a történteket, képes megfordítani az eredményt, de a három idegenben lőtt gólnak és a hazai pályának hála jobbak a Monaco továbbjutási esélyei.

Egy biztos, ahogy az előző meccsnek, úgy ennek sem szabad majd a haragról és elkeseredettségről szólnia egyik fél oldaláról sem, hanem pont ellenkezőleg.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

FC Barcelona (spanyol) – Juventus (olasz) 20:45 
Az első mérkőzésen: 3-0.
AS Monaco (francia) – Borussia Dortmund (német) 20:45 
Az első mérkőzésen: 2-3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik