Foci

Dortmundi kritika az UEFA-nak: Nem vagyunk állatok

Szerdán játszották le a Borussia Dortmund és az AS Monaco összecsapását a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, melyet azért kellett elhalasztani egy nappal korábbról, mert megtámadták a csapat buszát, a robbantásban pedig megsérült Marc Bartra, az együttes spanyol védője. Őt azóta megműtötték és már jobban van.

Ezek után kellett pályára lépnie a Dortmundnak, és Thomas Tuchel legénysége egy izgalmas összecsapáson került 3-2-es hátrányba hazai pályán. Kylian Mbappé duplázott a mérkőzésen, igaz, az első gólja egyértelmű les volt.

Thomas Tuchel, a dortmundiak vezetőedzője szerint több időt kellett volna hagyni csapatának, hogy túltegyék magukat a történteken.

Minket nem kérdeztek, csak kaptunk egy sms-t arról, hogy Svájcban döntött az UEFA. Elég vacakul éreztem magam. Már a robbanás után percekkel is az volt a kérdés, hogy lesz-e mérkőzés vagy sem. Mintha csak egy sörös dobozzal dobták volna meg a buszt

– mondta Tuchel az ESPN-nek, majd hozzátette, a szerda reggeli edzésen vált egyértelművé: mindenki meg van ijedve és fél a kedden történtek miatt, de mivel ki volt írva estére a mérkőzés, vállalták a játékot.

Később az UEFA sietett közleményben tisztázni, hogy ők kedd este a Borussia Dortmunddal egyetértésben döntöttek arról, hogy szerdán 18.45-től rendezik meg az összecsapást.

A BVB görög védője, Szokratisz is kifogásolta, hogy pályára kellett lépniük. Ő keményebben fogalmazta meg a véleményét, mint edzője:

Először is: örülök annak, hogy élek. Életem legkeményebb napja volt ez. Az UEFA-nak pedig meg kell értenie, hogy nem vagyunk állatok. Emberek vagyunk, van családunk, vannak gyerekeink. Nehéz volt a labdarúgásra koncentrálni, munkába állni egy nappal a történtek után. Remélem, hogy soha többé nem történik hasonló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik