Pályán kívül

Dortmundi robbantás: egyetlen másodpercen múlt a tragédia

A Bild tudott meg részeredményeket a múlt hét keddi dortmundi robbantással kapcsolatos nyomozásról.

A német portál egy az üggyel foglalkozó szakemberre hivatkozva azt írja, ha egyetlen másodperccel korábban hozzák működésbe a bombákat, akkor a robbanások teljes erővel hatottak volna a járműre.

Ebben az esetben biztosan sokkal súlyosabb sérüléseket szenvedtek volna el a buszon utazók. Szerencsére nem így történt, egyedül Marc Bartra került kórházba, a hátvéd karját meg is kellett műteni a támadás után, de már jól van.

Az elkövetők kilétéről továbbra is keveset tudni, a hatóságok több szálat is követnek. Radikális iszlamista, szélsőjobboldali és szélsőbaloldali csoportok is lehettek a támadók, de a fogadási maffia is bekerült a kalapba.

A német ügyézség hivatalosan is megerősítette, hogy a robbantás másnapján őrizetbe vett iraki állampolgárnak nem volt köze a támadáshoz, de továbbra is fogva tartják, mert 2014 és 2015 között az Iszlám Állam oldalán harcolt.

A Borussia Dortmund – AS Monaco mérkőzést egy nappal a tervezett után, szerdán rendezték. A franciák mozgalmas meccsen nyertek 3-2-re, a visszavágót szerdán este rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik