Foci

Ötgólos meccsen került nehéz helyzetbe a Dortmund a BL-ben

Szerdán rendezték meg az eredetileg keddre tervezett Borussia Dortmund – AS Monaco összecsapást a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, miután tegnap bomba robbant a német csapat busza mellett. A támadásban Marc Bartra megsérült, őt szerdán megműtötték, már jobban van. Egy embert őrizetbe vett a német rendőrség.

A szerdai találkozó, amelyre a dortmundi tábor fantasztikus élőképpel készült, hamar monacói gólt hozhatott volna, de Fabinho a 17. percben kihagyott egy tizenegyest. Így sem kellett sokat várni a vendégek vezető találatára, nem sokkal később Mbappéról pattant a hazai kapuba a labda, de a fiatal csatár lesen volt, érthetetlen az asszisztens hogy nem vette észre.

A dortmundiak még az első felvonásban kaptak még egy gólt, Bender érthetetlen módon a saját kapujába fejelt.

Jól kezdte a második játékrészt a Borussia, az 57. percben pedig jött is a gól: a középre ívelt labdát Aubameyang sarokkal készítette le Kagawának, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Dembelét.

A Dortmundé volt a következő nagy helyzet, Dembelének azonban nem jött össze a duplázás. Góllal büntetett a Monaco, Mbappé rúgta a továbbjutás szélére csapatát egy hatalmas védelmi hiba után.

Ettől sem roppant még össze a Dortmund, Kagawa javított valamelyest a német reményeken, de így is 2-3-ról folytatódik a párharc.

Eredmény – Bajnokok Ligája-negyeddöntő, 1. mérkőzés

Borussia Dortmund – AS Monaco 2-3 (0-2)

Gólszerzők: Dembele (57.), Kagawa (84.) illetve Mbappé (19., 79.), Bender (35. – öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik