Foci

Menedzsere halála miatt vonult vissza Anelka

anelka (anelka)
anelka (anelka)

Nicolas Anelka, a West Bromwich Albion veterán csatára teljesen váratlanul kipakolt a szekrényéből, majd közölte a csapattal, hogy nem lép pályára többé.

A meghökkentő eset mindössze 49 nappal azt követően történt, miután a francia ék a birminghami alakulathoz szerződött.

A 34 éves csillag – aki korábban az Arsenal, a Liverpool, a Chelsea és a Manchester City színeiben is megfordult – szűk két hónapja szeretett volna visszatérni az angol élvonalba, miután a kínai Shanghai Shenhua együttesében és a Juventusban sem érezte jól magát.

Menedzsere halála miatt vonul vissza
Fotó: AFP

Annak ellenére, hogy teljesült a vágya és ismét a Premier League-ben futballozhatna, mindössze egy tétmeccs után máris otthagyta csapatát – mint később kiderült, érthető okokból.

Délután még az angol sajtó azt közölte, hogy a csatár a reggeli edzésen még megjelent, ám ezt követően összerámolta cuccait és hazament, majd később beszélt Richard Garlick sportigazgatóval és bejelentette neki visszavonulását. Korábban a brit hírek még arról szóltak, hogy Mind Garlick, mind pedig Steve Clark menedzser próbálta meggyőzni a maradásról, egyiküknek sem sikerült a makacs Anelka gondolatát megváltoztatni.

Kora estére kiderült, hogy a francia támadó menedzsere életét vesztette, és ezért fejezi be pályafutását. A West Brom hivatalos honlapján eddig mindössze annyit közölt, hogy Anelka az Everton elleni, hétvégi bajnokin nem szerepel majd.

Anelka az angol bajnokság idei szezonjának nyitómeccsén 83 percig volt a pályán. Csapata hazai pályán 1-0-ra kapott ki a Southamptontól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik