Foci

Ének az esőben a kecskeméti iksz

Horváth Ferenc (horváth ferenc, )
Horváth Ferenc (horváth ferenc, )

Horváth Ferenctől, a Kecskemét vezetőedzőjétől megszokhattuk, hogy furcsa nyilatkozatokat kapunk, és nem volt ez másképp pénteken sem.

A miskolciak abban a tudatban érkezetek Kecskemétre, hogy megszakítság a lilák sorozatát a nemrégiben kinevezett trénerrel, hiszen amióta az egykori diósgyőri játékos ül a KTE kispadján, négy győzelmet zsebeltek be zsinórban Savicék. Így a DVTK ellen az ötödik megszerzése volt a cél, mellyel csúcsot döntöttek volna a hírös vásorban, de a vendégek elrontották a tervet.

A miskolciak ugyanis Tiszta Tibor révén vezetéshez jutottak, majd a második félidő elején Savic egyenlített, így megosztoztak a pontokon a felek.

Sisa Tibor, a miskolciak trénere természetesen jobban szeretett volna nyerni, ám így sem bánkódik, hiszen a DVTK két vereség után szerzett ismét pontot.

”Nem volt rossz mérkőzés, sem iramában, sem játékában a csapattól. A helyzetek alapján reális az iksz, de nyerni szerettünk volna. A lehetőség megvolt, a játékosok mindent megtettek a sikerért, ma ennyire volt ez elég egy erős Kecskemét ellen. Pici szerencsével talán nyerhettünk volna” – mondta Sisa a mérkőzés után.

Kollégája, Horváth Ferenc, aki még 2006-ban egy fél szezonon át erősítette a borsodiakat, annak örült, hogy legalább egy jó meccset vívtak a csapatok.

“Ének az esőben című számunkat adtuk elő. Ugyanazt tudom elmondani, amit Sisa Tibor. Jó meccsen bármelyik csapat nyerhetett volna, én természetesen úgy érzem, hogy mi álltunk ehhez közelebb. Ez persze nem meglepő, mindketten elfogultak vagyunk a csapatunkkal szemben. A körülményekhez képest mindenképpen jó mérkőzés volt” – vélekedett az egykori támadó.

A játéknap másik meccsén az Eger nem tudta megszorongatni az Újpestet, így a fővárosiak sima meccsen, 3-0-ra legyőzték az újoncot. Sikerükkel a lilák megkezdték a felzárkózást az élmezőnyhöz, hiszen már csak egypontra van tőlük a negyedik Videoeton.

“Az első negyedórában nagyon jól játszottunk, talán a szezon legjobb játékát mutattuk be. A vezetés megszerzése után viszont visszaesett a játékunk, nem voltam elégedett azzal, amit a csapattól láttam, szerencsénk volt, hogy az Eger nem egyenlített ki. A második játékrészben kontrolláltuk a mérkőzést, az Eger nem tudott sokszor veszélyeztetni, ezért megérdemelten nyertünk, természetesen örülök a három pontnak” – nyilatkozta Jos Daerden, a Újpest vezetőedzője.

Az egriek mestere, Simon Antal egyértelműen jobbnak látta a vendéglátókat péntek este, ám szerinte a gólkülönbség nem a reális képet mutatja.

“Azt gondolom, hogy jogos volt az Újpest győzelme, bár az összkép alapján a gólarányt kicsit tulzónak érzem. Az első negyedórát megnyomta az Újpest, ezt át kellett volna vészelnünk, de sajnos egy pontrúgásból gólt kaptunk, pedig ez nem jellemző ránk. Utána sikerült nekünk is helyzeteket kialakítani. Nálunk ma hiányoztak azok a játékosok, akik egy-egy helyzetből gólt szereznek, így végül ennyire futotta tőlünk a Megyeri úton.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik