Sport

Hosszú Katinka az összes úszót megkereste szövetségéhez

Viszont csak a külföldi úszók voltak nyitottak a szervezet megalapítására.

Hosszú Katinka kedd reggel bejelentette: megalakult a Profi Úszók Világszövetsége, a GAPS, ami a sportolók érdekvédelmét látja majd el. Hosszú azt írta közleményében: hosszú idő után végre megszólalhatnak és meg is fognak, mert

az úszás ők maguk.

14 olimpiai bajnok állt Hosszú Katinka oldalára
Érdekvédelmi szervezet alakult, amelynek már több mint 30 tagja van. Elvárják, hogy a FINA egyenrangú félként tekintsen rájuk.

A tagok listáját is közzétette, ezen több mint 30 név szerepel, köztük 15 olimpiai bajnok. Olyan sztárok csatlakoztak Hosszúhoz, mint a dán Jeanette Ottesen, a brit Adam Peaty, a japán Koszuke Hagino, a svéd Sarah Sjöström, vagy épp a holland Ranomi Kromowidjojo.

Viszont a neveken végigfutva egyből szemet szúrhat, hogy csak egy magyar név szerepel rajta: a kezdeményező Hosszú Katinkáé. Megkerestük az Iron Corporation sajtósát, Tóth Fannit, aki azt mondta:

Amikor kijött az első közlemény, akkor a nemzetközi és a magyar terepen is minden úszóval felvettük a kapcsolatot. A külföldi úszók mutattak hajlandóságot ennek a szervezetnek a megalapítására.

Tóth Fanninak arról nincsenek pontos információi, hogy a magyarok miért nem csatlakoztak.

Nyilván most mindenki a világbajnokságra szeretne koncentrálni, és nem feltétlenül szeretne nagyobb nyomást helyezni magára, mint ami amúgy is van a hazai rendezésű vébé miatt.

Ami pedig a nemzetközi tagokat illeti, a korábbi közlemény megjelenése után többen személyesen keresték meg Hosszú Katinkáékat a versenyek alkalmával, míg mások az interneten vették fel velük a kapcsolatot. És akadt olyan is, akit ő keresett meg.

Fotó: Europress/DPPI/Stephanie Kempinaire

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik